Naujienos iš pasaulio jaunučių „vilčių“ treniruočių stovyklos Schiltigheime

Naujienos iš Pasaulio jaunučių vilčių treniruočių stovyklos Schiltigheim



Viena iš kviestinių svečių Pasaulio jaunųju vilčių komandos treniruočių stovykloje Prancūzijos

miestelyje Schiltigheim antradienį, rugpjūčio 25, 2009 m.,  buvo lietuvė Jolanta Prūsiene.


Kartu su rumune Olga Nemeš ji padėjo vyriausiam treneriui Dejanui Papičiui treniruoti vaikus.
Abi jos yra  tos pačios kartos žaidėjos ir abi yra  pasiekusios daug laimėjimų  tarptautinėje arenoje budamos  jaunių amžiaus.


Olga Nemeš laimėjo Europos kadetų mergaičių pirmenybes vienete  1981 m., o 1983 m. ir 1985 m., ji buvo Europos merginų pirmenybių nugalėtoja, 1984 metais buvo merginų vicečempionė .


Panašių pasiekimų turi ir  Jolanta Prūsiene, anksčiau Jolanta Danilevičiūtė. Tai buvo gana neįtikėtina, kalbant su Jolanta,   Zitai Pidl , kuri  yra vadybininke ITTF Pasaulio vilčių komandos.


„Į šią stovyklą  Jolanta atvyko su žaidėja  Egle Orlovaite. Dabar ji yra Lietuvos minikadečių rinktinės trenerė. Pati Jolanta laimėjo daugybę aukso medalių per pastaruosius dešimtmečius", paaiškino Zita Pidl."Ji laimėjo 11 aukso medalių Europos jaunių pirmenybėse 1970/80 m. m. ir  dalyvavo 2000 m. olimpinese žaidynėse, be to laimėjo daug medalių Sovietų Sąjungos ir Lietuvos  čempionatuose."


Visus savo laimėjimus iki 1990 metų Jolanta pasiekė atstovaudama Sovietų Sąjungai nes Lieuva buvo jos sudėtyje.
1990 m. kovo 11 Lietuva vėl tapo nepriklausoma valstybe, iš tikrųjų tai buvo pirmoji respublika paskelbusi nepriklausomybę nuo Sovietų Sąjungos.


"Tai puiku, kad aš turiu 42 kilogramus stalo teniso medalių namuose ir daug treniruočių patirties", sakė Jolanta Prūsiene. "Nepaisant to, aš esu labai laiminga, kad mokausi ir čia, ir galiu išmokti ką nors nauja; ITTF Pasaulio vilčių programa yra ne tik naudinga žaidėjams, bet labai naudinga ir treneriams."


Be abejo,  situacija su O. Nemeš ir J. Prūsiene yra labai idomi, ir tai komentuosime vėl.

 

 

 

Nuotraukoje matome Eglę Orlovaitę ekskursijos laivu į Strasburą metu. Kairėje viršuje matomas  Pasaulio vilčių treneris Zoranas Papičius.