LSTA Vykdomojo komiteto posėdžio sprendimai

Lietuvos stalo teniso asociacija (LSTA) informuoja, kad 2010 m. rugpjūčio 25 d. vyko LSTA Vykdomojo Komiteto posėdis, protokolo Nr. X-07, kuriame:

 

  1. SVARSTYTA: Lietuvos vyrų rinktinės tvirtinimas dalyvavimui Europos stalo teniso čempionate (š.m.rugsėjo 11-19 d., Ostrava).

NUTARTA: Balsų dauguma patvirtinta vyrų rinktinė, atstovausianti Lietuvai Europos čempionate: 1. Kęstutis Žeimys; 2. Alfredas Udra; 3. Tomas Mikutis; 4. Matas Vilkas.

 

  1. SVARSTYTA: Baltijos šalių čempionatas. Lietuvos komandų tvirtinimas (š.m. rugsėjo 4-5 d., Joniškis); 

Moterų rinktinė, dalyvausianti Europos čempionate (Rūta Paškauskienė, Lina Misikonytė, Eglė Stuckytė ir Ieva Jucevičiūtė) ir vyrų rinktinės narys K.Žeimys, Baltijos šalių čempionate dalyvauti negalės, kadangi žais kitose tarptautinėse varžybose.

NUTARTA:

Moterų I-oji komanda: Ieva Venslavičiūtė, Kristina Vaškevičiūtė, Aušra Stirbytė.

II-oji komanda: Ingrida Preidžiūtė, Julija Petrošiūtė, Vitalija Venckutė, Ugnė Baskutytė (atsarginė);

Vyrų I-oji komanda: Alfredas Udra, Tomas Mikutis, Matas Vilkas.

II-oji komanda: Arnoldas Domeika, Paulius Gūra, Ignas Navickas.

 

  1. SVARSTYTA: Lietuvos stalo teniso kandidatų į rinktinę atrankos kriterijai.

Sudaryti žaidėjų kriterijai, pagal kuriuos bus atrenkami kandidatai į Lietuvos suaugusiųjų rinktinę. Kriterijai yra rekomendacinio pobūdžio ir padės atrinkti 10 pajėgiausių Lietuvos stalo tenisininkų, pretenduojančių į šalies nacionalinę komandą, įvertinant jo tarptautinį reitingą ir Lietuvos varžybų rezultatus.

NUTARTA: Balsavimu patvirtinti Lietuvos stalo teniso kandidatų į rinktinę atrankos kriterijai. Jais bus remiamasi sudarinėjant rinktines 2011 metais.

Supažindinti trenerius, žaidėjus su Lietuvos stalo teniso kandidatų į rinktinę atrankos kriterijais.

 

  1. SVARSTYTA: Prašymas dėl M.Stankevičiaus dalyvavimo Lietuvos jaunučių žaidynėse.

Lietuvos sporto federacijų sąjunga kreipėsi LSTA nuomonės, dėl Kauno miesto savivaldybės administracijos socialinių reikalų departamento kūno kultūros ir sporto skyriaus rašto skirto 2010 m. Lietuvos jaunučių žaidynių vyriausiajai teisėjų kolegijai, remiantis trenerio Romualdo Stankevičiaus prašymu.

Bendruose Lietuvos jaunučių žaidynių nuostatuose numatyta, kad žaidynėse gali dalyvauti tik 1995 – 1998 g.m. žaidėjai. Tr. R.Stankevičius prašo leisti žaisti Medardui Stankevičiui (g.m.2000), motyvuodamas jo pasiekimais ir ateities perspektyva.

NUTARTA: Palaikyti tr.R.Stankevičiaus prašymą ir tarpininkauti, kad M.Stankevičiui būtų leista dalyvauti 2010 m. Lietuvos jaunučių stalo teniso sporto žaidynėse.

 

  1. SVARSTYTA: Einamieji klausimai.

 

Svarstyta: Tarptautinės treniruočių stovyklos. Lietuvos jaunieji sportininkai ir treneriai dalyvauja tarptautinėse treniruočių stovyklose, kurias veda aukščiausio lygio profesionalai. Norėtusi, kad jie įgyta patirtimi ir medžiaga pasidalintų su kitais Lietuvos treneriais.

 

Nutarta: Organizuoti stovyklose surinktos medžiagos pristatymus, aptarimus su visais norinčiais Lietuvos stalo teniso treneriais.

 

Svarstyta: Dėl LSTA interneto svetainės www.stalotenisas.lt;

 

Nutarta: Atnaujinti LSTA interneto svetainę, padaryti lengviau prieinamą ir patogesnę vartotojui,

 

Svarstyta:

Dėl jaunučių žaidynių nuostatų. Prašymas, kad komandos būtų sudarinejamos griežtai pagal esamą reitingą.

 

Nutarta: Balsavimu atmesta.

 

 

Informaciją parengė Ieva Jucevičiūtė. Jeigu turite klausimų ar pasiūlymų, prašome kreiptis el.paštu: stalotenisas@takas.lt