Vokietijos atviras čempionatas lietuviams buvo nesėkmingas

Š.m. vasario 23-27 d. Dortmundo mieste, Vokietijoje, vyksta Vokietijos atviras stalo teniso čempionatas.

Vokietijos atviras čempionatas vykdomas kiekvienais metais vis kitame mieste ir yra vienas populiariausių ir daugiausiai dalyvių pritraukiantis ITTF (Tarptautinės stalo teniso federacijos) „pro-turas“.

Atvirajame čempionate dalyvauja Lietuvos stalo tenisininkai, tai – Rūta Paškauskienė ir Alfredas Udra.

R.Paškauskienė, užimanti 70-ą vietą pasaulio reitingo lentelėje, žaidusi 5-oje grupėje, nesunkiai įveikė visas varžoves ir pateko į antrąjį etapą.  2-ojo etapo pirmajame rate, Rūta susitiko su 22-a pasaulio rakete, 14-o skirstymo šiose varžybose žaidėja, kine WU Yang. R.Paškauskienė pajėgesniai varžovei nusileido rezultatu 1:4 (11-5,8-11,9-11,12-14,5-11).

Moterų dvejetų varžybose, Europos čempionės R.Paškauskienė ir rusė Oksana Fadejeva, dėl patekimo į 16-uką, rezultatu 3:0 nugalėjo Singapūro atstoves  SIM Kai Xin Zena / ZHOU Yihan. Dėl patekimo į ketvirtfinalį, lietuvės ir rusės pora, rezultatu 2:3 ( 8-11,11-9,7-11,11-7,9-11), nusileido korėjietėms  SEOK Ha Jung  / YANG Ha Eun.

Klaipėdietis A.Udra, žaidęs vaikinų iki 21 metų grupėje, patyrė pralaimėjimus prieš vokietį Vu Le Tran ir rumuną Hunorą Szocs. Vyrų grupėje, lietuvis patyrė pralaimėjimus.

 

Vokietijos atvirąjį čempionatą tiesiogiai transliuoja internetinė televizija: http://www.ittf.com/ittv ;

Rezultatai nuolat atnaujinami adresu: www.ittf.com;

 

Informaciją parengė Ieva Jucevičiūtė.