Prasidėjo 54-asis Europos jaunių-jaunučių stalo teniso čempionatas.

 

54-asis Europos jaunių-jaunučių čempionatas vyks liepos 15-25 d. Kazanėje (Rusija). Į čempionatą atvyko dalyvauti: 33 jaunių vaikinų komandos, 31 jaunių merginų kamanda, 37 jaunučių berniukų ir 35 – jaunučių mergaičių komandos.

Europos jaunių-jaunučių čepionate vykdomos komandinės, asmeninės, dvejetų ir mišrių dvejetų varžybos. Jose dalyvauti gali Europos šalių stalo teniso asociacijos/federacijos, esančios Europos stalo teniso sąjungos (ETTU) narėmis. Šiais metais jaunių grupei atstovauti gali žaidėjai, gimę 1993 m. ir jaunesni, o jaunučių grupei – gimę 1996 m. ir jaunesni.

Lietuvos jaunių vaikinų komandai atstovauja Tomas Mikutis (24 raketė – Europos jaunių reitinge), Alfredas Udra (42), Ignas Navickas (201) ir Paulius Gūra (224), trenerė – Indra Udrienė. Vaikinai žais pirmo lygio komandinėse varžybose – pagrindiniame šešioliktuke, kadangi pernai jaunių komanda iškovojo 17-ą vietą, kuri yra bilietas kitąmet varžybas pradėti A-D grupėse. Lietuviai, grupėje „C“ skirstyti trečiu numeriu. Pagal pajėgumą stipriausi yra švedai. Dar jiems reikės susitikti su Anglijos ir Danijos komandomis.

Jaunių merginų komandai atstovauja Ingrida Preidžiūtė (132), Ugnė Baskutytė (183) ir Vitalija Venckutė (204). Komandos treneris – Aleksandras Pasavodskis. Merginos, 2 lygio komandinėse varžybose, grupėje „E“ susitiks su Kroatija, Anglija ir Armėnija.

Jaunučiai berniukai – Medardas Stankevičius (100) ir Jokūbas Biveinis (231), komandos trenerė Inga Navickienė. Berniukai, grupėje „F“ susitiks su Belgijos ir Bulgarijos komandomis.

Jaunučių mergaičių komandai atstovauja Eglė Orlovaitė (54) ir Jolita Sokolovskytė (71), jų treneris – Artūras Orlovas. Mergaitės žais grupėje „H“, kurioje yra net 5 komandos: Portugalija, Lietuva, Austrija, Latvija ir Kipras.

Antro lygio grupės varžybose (E-J grupėse), komandos užėmusios pirmas vietas turi galimybę, pakilti į pirmo lygio varžybas ir kovoti dėl 1-16 vietų.

Pirmo lygio grupės varžybose, komandos užėmusios 3-4 vietas, kovos dėl išlikimo šiame divizione ir taip pat gali užimti prizines vietas.

 

Linkime lietuviams sėkmės!!!

 

Rezultatus galite stebėti: http://ftp.vitesseonline.it/ettu/

Varžybų tiesioginė transliacija internetu: http://www.laola1.tv

Oficialus čempionato puslapis:  http://www.kazan2011.net/index.php?lang=en

Taip pat, visa informaciją rasite: www.ettu.org

 

 Informaciją parengė Ieva Jucevičiūtė.