Prienuose vyko 2015 m. Lietuvos šeimų čempionatas

2015 m. Lietuvos stalo teniso šeimų čempionatas ir Lietuvos stalo teniso mėgėjų asmeninės pirmenybės „VIENAS“ pirmą kartą vyko puikioje Prienų sporto centro salėje. Pasak renginio organizatoriaus Henriko Sausenavičiaus salė viena iš nedaugelio Respublikoje pagal daugelį rodiklių atitinka stalo teniso tarptautinius reikalavimus.

Kovojama buvo dėl 2-jų taurių – masiškumo ir meistriškumo. Dalyviai žaidė savo amžiaus grupėse (nuo jauniausio iki vyriausio) ir pagal užimtas vietas iškovojo balus savo šeimai. Didžiausią balų sumą surinkusi šeima užima pirmą vietą komandinėje rungtyje pagal masiškumo rodiklį. 

Pagal masiškumo rodiklį taurę iškovojo žinomo sportininko, didelio stalo teniso entuziasto, tarptautinių veteranų varžybų dalyvio Genadijaus Degteriovo penkių sportininkų šeima (Kaunas). Antra – Štrimų šeima (Smalininkai, Kaunas), trečia – labai guvių trijų sesyčių Bružaičių (Astos Liutvinienės iš Vilniaus, Raimondos Sakalauskienės iš Prienų, Loretos Avelienės iš Akmenės) šeima. 

Pagal meistriškumo rodiklį, taurę iškovojo Vismantų šeima (N. Akmenė, Vilnius). Antrą vietą užėmė Degteriovų, trečią – Bružaičių šeimos.

Taip pat tradiciškai vyko žaibo turnyras dėl absoliutaus čempiono titulo. Čia neatsižvelgiama nei į lytį, nei amžių. Finale susitiko Vosgirdų ir Juknelių šeimų lyderiai – Ramūnas ir Virginijus, abu žinomi ir už Lietuvos ribų. Jų dvejetas yra iškovojęs sidabro medalius net Pasaulio veteranų olimpiadoje. Šioje rungtyje nugalėjo Ramūnas Vosgirdas. Trečiąja vieta dalijosi Margiris Karvelis ir Remigijus Juknelis (Kauno raj.).

Informaciją parengė Lietuvos šeimų čempionato organizatorius Henrikas Sausenavičius