2017 m. Lietuvos jaunių čempionato nugalėtojai A. Melaikaitė ir R. Lesiv

Šį savaitgalį Vilniuje vyko 2017 m. Lietuvos jaunių čempionatas. Dvi dienas jaunieji sportininkai varžėsi dėl čempiono titulo.
Vyko asmeninės ir dvejetų varžybos. Pirmą varžybų dieną vyko žaidimas pogrupiuose,  4 pogrupiai po 6 žaidėjus. Iš pogrupio į pirmą finalą išėjo po du žaidėjus ir žaidė ratų sistema. Antras finalas (9-16 v.) ir trečias finalas (17-24 v.) žaidė vieno minuso sistema.
Pirmas merginų finalas: K. Riliškytė, K. Ščiglaitė, I. Šimkutė, E. Riliškytė, M. Sereikaitė, A. Dervinytė, E. Satkevičiūtė, A. Melaikaitė.
Lietuvos jaunių čempione tapo Augustė Melaikaitė iš Panevėžio (treneris Valdas Martinkus), antrą vietą laimėjo vilnietė Kornelija Riliškytė (trenerė Jolanta Prūsienė), trečios vietos laimėtoja panevėžietė Aistė Dervinytė (treneris Rytis Velička).
Vaikinų pirmas finalas: R. Lesiv, V. Mečionis, B. Vaitkevičius, O. Šimelis, M. Stankevičius, K. Čepaitis, A. Zabelevičius, O. Juodelis.
Dėl pirmos vietos kovojo Medardas Stankevičius iš Kauno su Rimu Lesiv iš Jonavos, rezultatu 3:2 laimėjo R. Lesiv (treneris Saulius Bureika) ir tapo Lietuvos jaunių čempionu. Trečią vietą iškovojo Adomas Zabelevičius (treneris Artūras Orlovas) iš Vilniaus įveikęs Klaidą Čepaitį (treneris Rytis Velička).

Merginų dvejetų čempionėmis tapo sesės Emilija ir Kornelija Riliškytės, antrą vietą laimėjo Neta Alon (treneris Hen Alon)  su Auguste Melaikait, o trečia vieta pasidalino Kornelija Ščiglaitė (treneris Algis Majorovas) su Ieva Šimkute (trenerė Lina Sabaliauskienė) ir panevėžietės Erika Satkevičiūtė su Aiste Dervinyte.
Vaikinų dvejetų čempionais tapo R. Lesiv ir M. Stankevičius rezultatu 3:2 įveikę vilniečius A. Zabelevičių ir Edviną Daugerdą.
Trečia vieta pasidalino jonaviškiai Oskaras Šimelis su Roku Bartusevičiumi ir Klaidas Čepaitis iš panevėžio su vilniečiu Benediktu Vaitkevičiumi.
Mišrių dvejetų finale susitiko dvi vilniečių poros: E. Riliškytė su A. Zabelevičiumi žaidė prieš K. Riliškytę su E. Daugerdu (treneris Artūras Orlovas), čempionais tapo E. Riliškytė su A. Zabelevičiumi. Trečia vieta pasidalino K. Ščiglaitė su R. Lesiv ir A. Melaikaitė su Viliu Samakaljevu (treneris Hen Alon).
Sveikiname čempionus ir prizininkus, o kam nepasisekė linkime nenukabinti nosies!