7-asis Lietuvos jaunučių ir mini jaunučių atviras čempionatas

Vilniaus „Tauro“ sporto mokykloje, šį savaitgalį( birželio 23-25) dienomis vyko 7 asis Lietuvos jaunučių ir mini jaunučių čempionatas. Jau tradiciniu tapęs Lietuvos stalo teniso kadetų ir mini kadetų atvirasis čempionatas, skirtas žaidėjai ir trenerei Bronei Balaišienei (1921-1983 m.) atminti, šiemet subūrė dešimties valstybių sportininkus.

Į septintąkart rengiamą tokio pobūdžio turnyrą atvyko jaunieji stalo tenisininkai iš Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos, Latvijos, Izraelio, Švedijos, Estijos, Suomijos, Anglijos, Olandijos ir Lietuvos. Jie varžėsi U-12 ir U-15 amžiaus grupėse.

Mini jaunučių mergaičių komandinių varžybų rungtyje čempionėmis tapo Lietuva – 2 komanda, kuriai atstovavo vilnietė Gabija Abaravičiūtė ir šiaulietė Guoda Dovidaitytė.

Antrą vietą laimėjo komanda Lietuva-1, kuriai atstovavo joniškietė Simona Rimkevičiūtė ir panevėžietė Laura Grigorukaitė.

Trečiąją vieta pasidalino Alytus-Riešė ir Vilnius komandos. Alytus-Riešė komandai atstovavo alytiškė Karina Ivanauskaitė ir Jorūnė Kožemiakinaitė. Vilniaus komandai atstovavo vilnietė Medeinė Stankevičiūtė ir kaunietė Kamilė Stankevičiūtė.

Mini jaunučių asmeninių varžybų nugalėtoja tapo baltarusė Anastasija Radzionova, sidabro medalį iškovojo vilnietė Gabija Abaravičiūtė, bronzos medaliais apdovanotos Simona Rimkevičiūtė ir Laura Grigorukaitė.

Paguodos turnyre pirmą vietą iškovojo latvė Nellija Afanasjeva.

Mini jaunučių berniukų komandinių varžybų čempionais tapo Anglijos ir Olandijos jungtinė komanda, kuriai atstovavo Aadil Anand ir Remi Chambet-Weil. Antrąją vietą iškovojo Rusija- 2 komandos žaidėjai- Alexey Dykin ir Miron Vasilev.

Trečia vieta pasidalino suomiai – Aleksi Rasanen ir Sam Khosravl su lietuviais Luku Laketčenko iš Šalčininkų ir panevėžiečiu Gyčiu Kneziumi.

Paguodos turnyno pirmos vietos nugalėtojų komanda – Lietuva-2 (Marijus Jučinskas ir Ignas Šišanovas)

Mini jaunučių berniukų asmeninių varžybų rezultatai:

Aukso medaliu apdovanotas čempionas Aadil Anand iš Didžiosios Britanijos, sidabrą iškovojo Miron Vasilev iš Rusijos ir bronzos medaliais apdovanoti suomis Sam Khosravi ir Matvey Gaev iš Rusijos.

Paguodos turnyre pirmą vietą laimėjo olandas Remi Chambet-Weil.

Jaunučių mergaičių komandinių varžybų nugalėtojomis tapo Ukraina-1 komandos atstovės Anastasija Dymytrenko ir Jolanta Yevtodil. Sidabro medaliais apdovanotos sportininkės iš Baltarusijos: Darija Kisel ir Ulijana Alkhouskaya.

Trečia vieta pasidalino Lietuva-1 ir Ukraina-2 komandos. Lietuva -1 komandai atstovavo sesės Emilija ir Kornelija Riliškytės, o Ukraina -2 komandai atstovavo Anna Miklukha ir Valeriia Ivakhiv.

Paguodos turnyre Lietuva -2 komanda,kuriai atstovavo Meida Sereikaitė ir Augustė Melaikaitė iškovojo pirmąją vietą.

Berniukų jaunučių nugalėtojų komanda tapo Ukraina-1 (Kiril Yurchenko, Andriy Grebeniuk), antra vietą iškovojo Ukraina-2 komanda (Valentin Yunchyk ir Oleksandr Malov).

III-ia vieta pasidalino Baltarusija – 1 (Heorhi Kunats ir Mikhail Tsyhanouski) ir Baltarusija -2 (Uladzimir Belakon ir Viachaslau Belakon) komandos.

Paguodos turnyro nugalėtojų komanda- Lietuva- 2 (Lukas Rimkus, Irmantas Daukontas).

Asmeninių varžybų jaunučių mergaičių rungtyje pirmąją vietą iškovojo ir čempione tapo ukrainietė Anastasija Dymytrenko, sidabro medalio laimėtoja – Iolanta Yevtodii, bronzos medaliais apdovanotos Emilija ir Kornelija Riliškytės.

Paguodos turnyro nugalėtoja – vilnietė Gerda Šišanovaitė.

Berniukų jaunučių amžiaus grupėje čempionu tapo Kiril Yurchenko iš Ukrainos. Sidabro medalį iškovojo Andriy Grebeniuk taip pat iš Ukrainos. Bronzos medaliais buvo apdovanoti lietuvis Vilius Samakaljevas ir balraturas Heorhi Kunats.

Paguodos turnyro laimėtojas – latvis Valerijs Farbtuhs.

 

Lietuvos stalo teniso asociacija dėkoja visiems dalyviams, treneriams, teisėjams už kartu praleistą laiką ir sveikina  čempionus ir prizininkus.

Dėkojame UAB „Gelsva“ už tai, kad vaišinote visus dalyvius gaiviu geriamu  vandeniu „ Žalia giria“, Vladui Merečinskui ir „DUV“ už renginio plakatus.

Iki susitikimo 2018-ais metais!!!

Attachment