Sėkmingas lietuvių pasirodymas Šiaurės šalių čempionate

Birželio 26-28 dienomis Haapsalu (Estija) vyko Šiaurės šalių jaunių-jaunučių čempionatas. Merginų jaunių rinktinei atstovavo Aistė Dervinytė, Augustė Melaikaitė, Kornelija Ščiglaitė ir Ieva Šimkutė (treneris Valdas Martinkus). Dalyvavo 8 komandos iš 6 skirtingų šalių. Buvo du pogrupiai po 4 komandas. Lietuvės pogrupyje buvo su Norvegijos, Latvijos ir Estijos-2 komandomis. Rezultatu 3-0 buvo nugalėtos varžovės iš Latvijos ir Estijos-2. Dėl 1 vietos grupėje lemiamas susitikimas vyko su Norvegijos komanda. Po atkaklios kovos 3-2 buvo nugalėta Norvegijos komanda. Toliau lietuvės pusfinalį susitiko su Suomijos komanda ir ją iveikė rezultatu 3-0. Finalinėje dvikovoje varžovės buvo Estijos-1 komanda. Labai gerai startavusios ir užtikrinai sužaidusios lietuvės rezultatu 3:1 įveikė varžoves iš Estijos ir tapo Šiaurės šalių jaunių merginų čempionėmis.

Asmeninėse varžybose geriausiai sekėsi Kornelijai Ščiglaitė ir Agniui Kačerauskui. Jie iškovojo bronzos medalius. Aistė Dervinytė pateko tarp 8 stipriausių. Ieva Šimkutė nepateko į pagrindinę lentelę, bet užtikrintai laimėjo paguodos turnyrą. Augustė Melaikaitė žaidė jaunučių grupėje ir užėmė 9-12 vietą.

Jaunučių mergaičių amžiaus grupėje Lietuvos komanda, kuriai atstovavo M. Mortūnaitė ir M. Kraujūnaitė iškovojo III-ią vietą. Jaunučių mergaičių komandos treneris Hen Alon.

Jaunučiai berniukai V. Samakaljevas ir E. Klarenbeek komandinėse varžybose užėmė 5 vietą. V. Samakaljevas ketvirtfinalyje pasidalino 5-8 v., E. Klarenbeek paguodos turnyre užėmė I-ą vietą.

Rezultatai:

http://lauatennis.ee/web/node/1504

Foto:

http://lauatennis.ee/web/node/1508

 

 

Lietuvos stalo teniso asociacija džiaugiasi sportininkų pasiekimais ir sveikina su pergalėmis!