SEIME BUVO NAGRINĖJAMAS KLAUSIMAS DĖL STALO TENISO SALĖS NACIONALINIAME STADIONE

2018 m. balandžio 25 d.  Lietuvos Respublikos Seimo Jaunimo ir sporto reikalų posėdyje buvo svarstytas klausimas dėl „Stalo teniso salės Nacionaliniame stadione“, kuriame dalyvavo komisijos pirmininkas K.  Smirnovas, pirmininko pavaduotojas V. Alekna,  komisijos nariai J. Liesys,  M. Navickienė, S.  Jovaiša, A. Kupčinskas, V. Kamblevičius  ir kt., svečiai – Vilniaus m. savivaldybės administracijos direktorius P. Poderskis, Ministro pirmininko patarėjas E. Jankevičius, KKSD direktorius E. Urbanavičius su komanda ir kt.

Posėdis sukviestas dėl LSTA prezidentės, rinktinių trenerių bei Lietuvos čempionų kreipimosi dėl „Stalo teniso salės nacionaliniame stadione“. LSTA prezidentei Ingai Navickienei pristačius klausimą jis buvo dėmesingai išklausytas. Akcentuoti 5 svarbiausi aspektai – stalo tenisas – masinė sporto šaka ne tik pasaulyje, bet ir Lietuvoje; viena daugiausiai apdovanojimų Lietuvai Europoje bei pasaulyje pelniusi sporto šaka; auga perspektyvi trenerių bei jaunų žaidėjų karta, kuri, uždarius Sporto rūmus, Vilniuje nebeturi nei vienos normalios stalo tenisui skirtos salės, kur nebūtų gėda rengti tarptautinių varžybų; plati žiūrovų auditorija; žaidžiamiausios sporto šakos potencialas ir Lietuvos sportininkų lygis Nacionalinio stadiono komplekse sudarytų galimybę Vilniuje rengti aaukščiausio reitingo tarptautines varžybas, sportininkų stovyklas, augintų čempionus, Nacionalinio stadiono pajamas ir šalies žinomumą. Dauguma pasisakiusių neprieštaravo ir pritarė šiai idėjai. Labai objektyviai ir supratingai pasisakė komisijos pirmininkas K. Smirnovas, jo pavaduotojas V. Alekna, komisijos narys J. Liesys, o ypatingą palaikymą parodė Vyriausybės atstovas – Premjero patarėjas E. Jankevičius. Buvo sutarta, kad šiuo metu yra svarbiausia pradėti statyti Nacionalinio stadiono kompleksą, o stalo teniso salės įkorporavimas dar būtų įmanomas ir tai dar bus sprendžiama. Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Nacionalinio stadiono koncepcijos pristatyme bei dėl techninius reikalavimus atitinkančių stalo teniso salių Vilniuje paminėjo, kad jos gali būti įrengiamos ne tik Nacionalinio stadiono komplekse, bet ir planuojamuose priestatuose prie Vilniaus Žemynos ir  Gabijos gimnazijų.

Šio Lietuvos stalo tenisui ir Vilniui aktualaus klausimo sprendimas dar tęsis ir pareikalaus nemažai stalo teniso bendruomenės pastangų bei laiko. Drauge su Jumis LSTA kolektyvas tiki sėkme ir pasirengęs šiuo klausimu pastoviai domėtis bei padėti atsakingoms institucijoms.

Komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas, apibendrindamas diskusiją, pažymėjo, kad „pirmiausia reikia, jog Nacionalinis stadionas atsirastų, ir visoms sporto šakoms plėtoti erdvių turėtų užtekti“.

Pristatymą galite pamatyti ČIA.

 

Attachment