LIETUVIAI LENKIJOS JAUNIŲ IR JAUNUČIŲ ATVIRAJAME ČEMPIONATE

Gegužės 23-27 d. Vladislavovo mieste (Lenkijoje) vyko Lenkijos jaunių ir jaunučių atvirasis čempionatas kuriame dalyvavo ir Lietuvos jaunių ir jaunučių rinktinės.

Jaunių vaikinų rinktinė (M. Stankevičius, A. Kačerauskas, B. Vaitkevičius, tren. V. Stankevičius) komandinėse varžybose pogrupyje susitiko su Rumunijos ir Čekijos sportininkais. Abiems komandoms lietuviai pralošė 0:3 ir į kitą etapą neišėjo.

Jaunių merginų komandinėje rungtyje Lietuvai atstovavo net dvi komandos. Komanda A (kuriai atstovavo: A. Melaikaitė, E. Satkevičiūtė, K. Ščiglaitė, tren. V. Martinkus) pogrupyje susitiko su Kinijos ir Lenkijos atstovėmis, abiems komandoms merginos pralošė 0:3 ir į sekantį etapą nepateko. Antroji Lietuvos komanda B (kuriai atstovavo: M. Mortūnaitė, L. Abaravičiūtė, G. Šišanovaitė, tren. Hen Alon) pogrupyje žaidė su Kinų Taipėjaus komanda, kuriai pralaimėjo 0:3, su jungtine Suomijos, Lenkijos ir Slovakijos komanda, kuriai pralošė rezultatu 1:3 ir su jungtine Lenkijos, Serbijos ir Juodkalnijos komanda kuriai taip pat pralaimėjo rezultatu 1:3.

Jaunučių berniukų rinktinė (G. Knezius, Š. Lukša, E. Klarenbeek, tren. Hen Alon) komandinėse varžybose grupėje žaidė su Lenkijos ir Vokietijos ekipomis, kurioms pralaimėjo rezultatu 0:3 ir grupėje užėmė trečiąją vietą ir į kitą etapą nepateko.

Jaunučių mergaičių rinktinė (K. Riliškytė, E. Riliškytė, tren. Jolanta Prūsienė) grupėje užėmė pirmąją vietą įveikusios Vengrijos atstoves rezultatu 3:0 ir Švedijos komandą rezultatu 3:1. Sekančiame etape merginos susidūrė su Rusijos atstovėmis, kurioms pralaimėjo 0:3.

Jaunių vaikinų asmeninėse varžybose geriausiai pasirodė M. Stankevičius pogrupyje užėmęs 1-ąją vietą, pateko į pagrindinę lentelę, ten įveikės Argentinietį M. Bentancor rezultatu 4:1 ir švedą T. Moregard rezultatu 4:2 pateko tarp 16-likos geriausių, deja kitame etape jam teko susiringtu su Japonijos atstovu T. Kashiwa, kuriam pralaimėjo 3:4. A. Kačerauskas grupėje užėmęs 2-ąją vietą pateko tarp 64 geriausių, tačiau pirmoje dvikovoje pralaimėjo vokiečiui K. Stumper.

Jaunių merginų asmeninėse varžybose geriausiai pasirodė K. Riliškytė, grupėje nusileidusi tik Japonijos atsovei, kitame etape susitiko su lenke A. Szczuka kurią nugalėjo rezultatu 4:1. Tačiau sekančioje dvikovoje turėjo pripažinti Kinijos atstovės Y. Guo pranašumą.

Jaunučiai asmenines varžybas tęs gegužės 27d. kur susitikimų laukia K. Riliškytė, E. Riliškytė ir E. Klarenbeek. Taip pat sekmadienį bus tęsiamos kovos ir dvejetų varžybose, tačiau lietuviai dvejetų varžybose kovas baigė. Dvejetų varžybose geriausiai pasirodė M. Stankevičius žaidęs poroje su graiku I. Sgourpoulos ir tik pusfinalyje pralaimėjo dvejetų varžybų nugalėtojams rumunams C. Pletea ir R. Sipos ir užėmė trečiąją vietą.

Dvejetų varžybų rezultatai:

Visų varžybų protokolus galite pamatyti ČIA.

Attachment