LIETUVOS RINKTINĖS IŠVYKO Į EUROPOS ASMENINĮ ČEMPIONATĄ

Šiandien, Lietuvos geriausi stalo tenisininkai išvyko į Europos asmeninį čempionatą, kuris vyks rugsėjo 18-23 dienomis, Alikantėje (Ispanija).

Europos čempionate dalyvaus  Rūta Paškauskienė (moterų rinktinės trenerė ir žaidėja, iš Kauno), Eglė Stuckytė (Vilnius), Kornelija Riliškytė (Vilnius), Vitalija Venckutė (Jonava), Tomas Mikutis (Klaipėda), Medardas Stankevičius (Kaunas),  Rimas Lesiv (Jonava), vyrų rinktinės treneris Artūras Orlovas. Prie lietuvių delegacijos rytoj prisijungs ir LSTA prezidentė Inga Navickienė, kuri dalyvaus delegatų konferencijoje.

Pati geriausia visų laikų Lietuvos stalo teniso žvaigždė Rūta Paškauskienė (ITTF-149)  žais asmeninėse varžybose bei moterų ir mišrių dvejetų varžybose. Moterų dvejetus ji žais su daugkartine Lietuvos čempione Egle Stuckyte (ITTF – 229). Mišrų dvejetą Rūta žais su ilgamečiu mišrių dvejetų  partneriu – serbu Aleksandru Karakaševičiumi. Iš šios poros daug tikisi ne tik Lietuvos ir Serbijos stalo tenisininkų bendruomenės, bet ir visa Europa. Pora žaisti dvejetą kartu apsisprendė likus parai iki registracijos pabaigos. Vos tik čempionato sistemoje pasirodė jų abiejų pavardės mišrių dvejetų rungtyje, tuojau pat Tarptautinės stalo teniso federacijos internetinėje svetainėje pasirodė straipsnis su antrašte “ Rūtos Paškauskienės ir Aleksandro Karakaševičiaus porai unikali galimybė iškovoti 5-ą pergalę Europos čempionate“ .  Rūta Paškauskienė savo įspūdingoje kolekcijoje turi iškovojusi Europos čempionatuose 17 medalių, iš kurių 7 yra aukso!

Vitalija Venckutė (ITTF-543)  dalyvaus moterų ir mišrių dvejetų rungtyse. Moterų dvejetų porininkė – jaunoji sportininkė 15-etė Kornelija Riliškytė (ITTF-486), kuri dalyvaus ir asmeninėse varžybose.  Mišrius dvejetus Vitalija žais su Rimu Lesiv. Sportininkai ne kartą yra kartu žaidę dvejetus varžybose.

Tomas Mikutis (ITTF-290)žais asmeninėse  ir vyrų dvejetų varžybose. T. Mikučio vyrų dvejetų partneris bus norvegas Haug Borgar.

Aštuoniolikmetis Medardas Stankevičius (ITTF-319), šių metų Lietuvos čempionas žais asmeninėse ir vyrų dvejetų varžybose. Vyrų dvejetą žais su Rimu Lesiv (ITTF – 402).

*ITTF – pasaulinis reitingas.

https://www.ettu.org/en/events/ittf-european-individual-championships-/draws—results/

 

Attachment