SEMINARAS-EGZAMINAS IR TURNYRAS

 

2018 m. gruodžio mėn. 15 dieną Kaune VDU Sporto centre LSTA Teisėjų kolegija surengė stalo teniso taisyklių nagrinėjimo seminarą ir egzaminą Pirmai bei Nacionalinei kategorijai įgyti, kuriame dalyvavo 28 teisėjai iš 10 miestų ir miestelių. Taip pat minėtą dieną vyko dar ir turnyras teisėjams skirtas mūsų įžymiojo Garbės teisėjo ilgamečio TK pirmininko ir buvusio LSTF Prezidento Antano Pranckonio atminimo taurei laimėti.

         Seminare apie svarbiausius taisyklių punktus, trenerių ir žaidėjų elgsena varžybų metu, sportinę etiką, nuobaudas, naujausius stalo teniso taisyklių pasikeitimus, teisėjų rankų mostus, teisėjavimo pasaulio ir Europos čempionatuose patirtį pranešimus pateikė tarptautiniai arbitrai: Kazimieras Gaigalis, Vincas Franckaitis ir Arvydas Litvinas. Apie komandinių pirmenybių (Lygų) vyksmo problemas pasisakė Lygų koordinatorius Nac. arbitras Valdas Martinkus. Kokia oficialiųjų asmenų kompetencija ir apie naujai parengtus Egzamino testo klausimus kalbėjo ir nagrinėjo  tarptautinis arbitras Romualdas Franckaitis.

Malonu pranešti, kad egzaminą Nacionaliniai kategorijai įgyti sėkmingai išlaikė mūsų prezidentė Inga Navickienė turinti ilgametę žaidėjos ir trenerės patirtį. Jos pavyzdžiu pasekė dar du dideli stalo teniso entuziastai Kazimieras Ramanauskas iš Mažeikių ir Arūnas-Juozas Auškalnis iš Plungės. O pirmos teisėjo kategorijos egzaminą išlaikė dar keturi aktyvūs mūsų bendruomenės atstovai.

Turnyro Garbės teisėjui Antanui Pranckoniui atminti vyrų grupėje nugalėtojų tapo kaunietis Vytautas Dobrovolskas, aplenkęs plungiškį A-J.Auškalnį ir salantiškį Kazį Stankų. Moterų tarpe prizininkių eilutė tokia: Justina Rimkevičiūtė (Joniškis), Staselė Jaškūnaitė ir Irena Čepauskienė (abi Kauno).

TK pirmininkas R.Franckaitis Padėkos raštais už ilgametę, aktyvią teisėjavimo veiklą ir šiemet žyminčius savo gimtadienius apdovanojo Nacionalinės kategorijos teisėjus – Ramunį-Aloyzą Budriūną, Romualdą Adomauską, Staselę Jaškūnaitę ir Marijoną Kazlauską (Visi Kauno).

LSTA teisėjų kolegijos pirmininkas Romualdas Franckaitis

Attachment