Gerb. stalo teniso bendruomene

Stebėdama susidariusią situaciją ir kylant daug diskusijų, turiu Jums atsakyti į kylančius klausimus. Tuo pačiu kviečiu Jus į dialogą, kad kartu rastume bendrus sprendimus ir išspręstume susidariusią situaciją, kuri kenkia mums visiems. Iš kitos pusės galiu pasidžiaugti, kad mūsų visuomenė aktyviai reaguoja į pakitimus, tai reiškia kad tikrai visiems rūpi stalo tenisas.

Noriu paaiškinti reitingo skaičiavimo pabrangimą ir išsklaidyti kai kurias abejones.

2018 m. programinė įranga pirkta iš projekto lėšų – 2900 Eur ir LSTA lėšų – 2100 Eur. VK sprendimu padidintas reitingo skaičiavimo mokestis todėl, kad siekiama susigrąžinti LSTA investuotas lėšas į programą, kylant minimaliam ir vidutiniui atlyginimui Lietuvoje, brangstant komunalinėms paslaugoms ir t.t. Siekiant apmokyti varžybų komisarus ir teisėjus dirbti su nauja programa varžybų metu reikės vėl skirti lėšų. Naujos reitingų skaičiavimo ir varžybų pravedimo programos testavimą neatlygintinai iki 2018-12-31 dienos buvo prisiėmęs Valdas Martinkus. Nuo šiol programos priežiūra ir jos tobulinimas bei reitingo skaičiavimas pareikalaus papildomų lėšų. Daugumos varžybų rezultatų suvedimą nutarta suvesti nemokamai. Varžybų pavadinimas ir skaičius buvo įvardintas, kai buvo paskelbtas pranešimas dėl reitingo pakitimų: virš 50 varžybų. Jums, be abejo, kyla klausimas, kodėl pasirinktos šios varžybos.

Visos sporto federacijos dirba pagal didelio meistriškumo programas ir yra finansuojamos pagal tam tikrus kriterijus. Išsamią informaciją galite rasti tokiu adresu: http://kksd.lrv.lt/lt/sporto-programu-finansavimas.

Kas nenori gilintis, galiu trumpai informuoti, kad finansavimas gaunamas pagal šiuos kriterijus:

  1. Pagal rezultatus pasiektus pasaulio ir Europos čempionatuose ir atstovaujančių šalį dalyvių skaičių,
  2. Pagal sportininkų skaičių, dalyvavusių Lietuvos jaunučių, jaunių, jaunimo ir suaugusių čempionatuose. Suaugusių grupė apima tik Lietuvos čempionatą ir komandinį čempionatą (tik 12 komandų arba aukščiausią lygą),
  3.  Tai vidaus darbas: seminarai teisėjams, kvalifikacijų kėlimas treneriams ir t.t.

2019 m. sausio 1 dieną pradėtas skaičiuoti reitingas su nauja programa. Kai kurių varžybų mokesčio surinkimo sistema buvo nepatogi, todėl siekiame aiškumo ir visos surinktos lėšos už reitingo skaičiavimą, varžybų pravedimą ir kitas suteiktas LSTA paslaugas būtų pervedamos ne į privačią, o į asociacijos sąskaitą. Iki 2019/2020 metų sezono pradžios turime rasti teisingą sprendimą kaip tai padaryti, kad galėtume startuoti be jokių trikdžių.

Todėl raginu Jus: žaidėjus, teisėjus, klubus ir visą stalo teniso bendruomenę VISADA būti aktyviais kai vyksta apklausos ir balsavimai, kylant klausimams rašyti pastebėjimus ir galimus sprendimo būdus į info@stalotenisas.lt .

Tikrai bus atsižvegta į tai ir perduota LSTA VK tolimesniems sprendimams priimti.

LSTA Prezidentė

Inga Navickienė