KORNELIJA RILIŠKYTĖ IR ALFREDAS UDRA – 2019 M. LIETUVOS ČEMPIONAI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019 m. čempionato asmeninių varžybų nugalėtojai ir prizininkai

Prasidėjęs kalendorinis pavasaris kaitino Lietuvos stalo teniso pasaulį. Kovo  1-3 dienomis Vilniuje, sporto mokykloje „Tauras“ vyko Lietuvos stalo teniso 89-asis čempionatas. Stalo teniso bendruomenės narys, treneris, entuziastas ir čempionato atidarymo vedėjas Linas Žilevičius iš Prienų, pasveikino atvykusius ir pristatė čempionato dalyvius. Po LSTA prezidentės sveikinimo kalbos ir nuskambėjusio Lietuvos Respublikos himno, dalyviai stojo prie stalų kovoti ir siekti savo išsikeltų tikslų.

Jame dalyvavo 32 moterys ir 32 vyrai. Sportininkai rungėsi asmeninėse, moterų, vyrų ir mišrių dvejetų rungtyse.  Tris dienas emocijos kaitino žiūrovus. Būta įspūdingų žaidėjų taškų, kuriuos palydėdavo žiūrovų ovacijos ir šūksniai!

Šeštadienį ir sekmadienį vyko tiesioginės čempionato transliacijos. Taip pat rezultatus „gyvai“ galima buvo stebėti visas čempionato dienas. Finalus filmavo ir atvykusi LRT komandą, iškart po pergalės interviu davė 2019 metų čempionė Kornelija Riliškytė bei jos trenerė Jolanta Prūsienė. Pasak trenerės tai nebuvo jos svajonių finalas, kadangi finale ji tikėjosi matyti abi savo auklėtines – seses Emiliją ir Korneliją Riliškytes. Kornelija džiaugėsi, kad trečias kartas buvo sėkmingas ir ji pagaliau pasiekė savo tikslą!

Prieš čempionatą ir čempionato metu Lietuvos stalo teniso asociacija paskelbė savo „Facebook“ paskyroje žaidimą „Totalizatorius“, kuriame dalyvavo 102 žmonės. Pirma užduotis buvo atspėti iš 32 žaidėjų kas pateks į 16-uką, antra užduotis kas pateks į pusfinalius ir trečia – kas taps Lietuvos 2019 m. čempionais! Totalizatoriaus žaidimą laimėjo Kristina Taurienė iš Kauno. Jai bus įteiktas prizas.

Paskutinę čempionato dieną pusfinalyje susitiko Augustė Melaikaitė (rezultatu 4:3 (9,-5,-6,7,-7,7,8) laimėjo A. Melaikaitė) ir Emilija Riliškytė, o kitoje pusėjė Ugnė Baskutytė su Kornelija Riliškyte (rezultatu 4:1  (7,6,10,-9,3) laimėjo K. Riliškytė). Teisę kovoti finale išsikovojo Kornelija Riliškytė ir Augustė Melaikaitė. Finale Kornelija Riliškytė nugalėjo Augustę  Melaikaitę rezultatu 3:1  (9,-9,7,4,3) ir tapo 2019 m. čempione.

Vyrų grupėje dėl patekimo į finalą varžėsi Medardas Stankevičius su Matu Vilku (rezultatu 4:0 (4,9,11,3) laimėjo M. Stankevičius ) ir Alfredas Udra su Valdu Martinkumi (rezultatau 4:0 (4,4,6,7) laimėjo A. Udra). Finale susitiko daugkartinis Lietuvos čempionatas Alfredas Udra su 2018 m. čempionu Medardu Stankevičiumi. Čempiono titulą užtikrintai rezultatu 4:1 (9,6,8,-6,6) apgynė Alfredas Udra ir 5-ą kartą tapo Lietuvos čempionu, o šio čempionato dar ir absoliučiu čempionu, nes pergales pelnė vyrų ir mišrių dvejetų rungtyse.

Lietuvos 2019 m. čempionai ir prizininkai

1-a vieta Kornelija Riliškytė (2003 gim.m., trenerė Jolanta Prūsienė, Vilniaus SM „Tauras“ auklėtinė)

2-a vieta Augustė Melaikaitė (2002 gim.m., treneris Valdas Martinkus, Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro auklėtinė)

3-ia vieta Emilija Riliškytė (2003 gim.m., trenerė Jolanta Prūsienė,Vilniaus SM „Tauras“ auklėtinė) ir Ugnė Baskutytė (1994 m., treneris Romas Stankevičius, Kauno SM „Gaja“ auklėtinė)

1-a vieta Alfredas Udra (1993 gim.m., trenerė Indra Udrienė, Klaipėdos sporto centro „Viesulas“ auklėtinis.

2-a vieta Medardas Stankevičius (2000 gim.m., treneris Viktoras Stankevičius,Kauno SM „Gaja“ auklėtinis)

3-ia vieta Valdas Martinkus (1985 gim.m.,treneris Raimondas Jackevičius, Panevėžys) ir Matas Vilkas (1991 m., treneris Jonas Piekautas, Šilutė)

Moterų dvejetų čempionėmis tapo Vitalija Venckutė (1995 m. treneris Viktoras Stankevičius,Kauno SM „Gaja auklėtinė) ir Eglė Jankauskienė ( 1997 gim.m., treneris Artūras Orlovas) nugalėjusios Augustę Melaikitę su Andželika Petrauskienę (1975 gim.m., Klaipėda). Trečia vieta pasidalino Ugnė Baskutytė su Aukse Rasimavičiene (1990 gim.m., Klaipėdos raj.) ir sesutės Emilija ir Kornelija Riliškytės.

Vyrų dvejetų rungties čempionai –  broliai Alfredas ir Manfredas Udros (1988 gim.m., trenerė Indra Udrienė, Klaipėda) kurie nugalėjo vilnietį Agnių Kačerauską (2000 gim.m., treneris Artūras Orlovas, Vilniaus SM „Tauras“ auklėtinis) ir kaunietį Medardą Stankevičių. Trečią vietą užėmė broliai iš Mažeikių Arnoldas Domeika (1992 gim.m. ) su Tonetu Domeika (1990 gim.m.), sportininkų treneris Raimondas Jackevičius, ir Rimas Lesiv (1999 gim. m., treneris Saulius Bureika, Jonava) su Kęstučiu Žeimiu (1988 gim.m., treneris Vytas Rybakas, Vilkaviškis).

Mišrių dvejetų čempionais tapo Alfredas Udra su Kornelija Riliškyte, ši pora nugalėjo Matą Skučą (1990 gim.m., trenerė Romualda Garkauskienė, Kauno SM „Gaja“) su Emilija Riliškyte, kurie tapo antros vietos laimėtojais. Trečios vietos laimėtojai – kauniečiai Medardas Stankevičius ir Ugnė Baskutytė bei Matas Vilkas ir Vitalija Venckutė!

Lietuvos stalo teniso asociacija nuoširdžiai dėkoja Linui Žilevičiui už čempionato atidarymą, Vladui Merečinskui už čempionatui paruoštus plakatus, „Maistas Sportui“ už įteiktus prizus, Viktorui Stankevičiui ir Birutei Skirgailaitei už rezultatų viešinimą ir visiems kas prisidėjo!

LSTA sveikina dalyvius, čempionus, prizininkus ir jų trenerius. Dėkojame Jums už Jūsų darbą!

Attachment