LIETUVOS JAUNUČIŲ ČEMPIONATO NUGALĖTOJAI – LUKRECIJA JUCHNAITĖ IR LUKAS LAKETČENKO

Savaitgalį vyko Lietuvos jaunučių čempionatas. Į Vilniaus SM „Tauras“ salę susirinko geriausi Lietuvos stalo tenisininkai 2005 gim.m. ir jaunesni. Stalo tenisininkai varžėsi asmeninėse ir dvejetų rungtyse. Asmeninės varžybos vyko dviejų minusų sistema, išaiškinant visas vietas. Rezultatus tiesiogiai galima buvo stebėti svetainėje rezultatai.stalotenisas.lt

Finale susitiko dvi SM „Tauras“ auklėtinės, Medeinė Stankevičiūtė (tren. Eglė Stuckytė) ir Lukrecija Juchnaitė (tren. Jolanta Prūsienė), rezultatu 3:0 Lukrecija Juchnaitė įveikė varžovę ir tapo Lietuvos jaunučių  čempione. Dėl trečios vietos kovojo SM „Tauras“ auklėtinė Marija Mikalauskytė (tren. Artūras Orlovas) su alytiške Karina Ivanauskaite ( Alytaus SRC, tren. Laima Bubnelytė). Sunkioje kovoje rezultatu 3:1 K. Ivanauskaitė įveikė savo priešininkę ir buvo apdovanota bronzos medaliu bei taure.

Berniukų finalas prikaustė žiūrovų dėmesį. Buvo sunku nuspėti kieno bus pergalė. Finale susitiko jaunučių rinktinės nariai – Gytis Knezius (Panevėžio KKSC, tren. Valdas Martinkus) ir Lukas Laketčenko iš Šalčininkų (tren. Viktoras Frizelis). Vienu metu atrodė, kad Gytis Knezius taps čempionu, bet netikėtai Lukas Laketčenko pasivijo priešininką ir kovojo dėl kiekvieno taško iki galo, ko pasekoje rezultatu 3:2 pelnė pergalę ir tapo čempionu.

Dėl trečios vietos varžėsi Ignas Šišanovas (SM „Tauras“, tren. Inga Kardauskaitė Orlovienė) su kauniečiu Viliumi Kavaliausku (SM „Gaja“, tren. Viktoras Stankevičius). Ignas Šišanovas rezultatu 3:1 nugalėjo priešininką ir iškovojo bronzos medalį.

Mergaičių dvejetų rungtyje čempionių titulą iškovojo Lukrecija Juchnaitė ir Gabija Abaravičiūtė (abi SM „Tauras“ auklėtinės, tren. Jolanta Prūsienė). Mergaitės finale įveikė Mariją Mikalauskytę su Laura Grigorukaite. Dėl trečios vietos nežaidė, tačiau apdovanotos buvo dvi poros – Simona Rimkevičiūtė („Mažeikių“ SM, tren. Raimondas Jackevičius) su Goda Dovydaityte (SM „Dubysa, tren. Lina Sabaliauskienė) ir Karina Ivanauskaitė su Diana Tabunova (Vilniaus raj. SM, tren. Markas Vaitonis).

Berniukų dvejetų rungties čempionais tapo šalčininkiečiai Lukas Laketčenko su Nikita Objedkov (tren. Viktoras Frizelis), jie įveikė panevėžiečio Gyčio Kneziaus ir telšiškio Marijaus Jučinsko (tren. Remigijus Gustys) porą. Trečios vietos laimėtojai: Ignas Šišanovas poroje su Ervinu Uzialo ir Jegor Larkov su Nikita Šaraškinu (SM „Tauras“, tren. Inga Kardauskaitė Orlovienė, Artūras Orlovas).

Mišrių dvejetų rungties čempionais tapo Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro auklėtiniai – Gytis Knezius su Laura Grigorukaite (tren. Valdas Martinkus). Ši pora finale nugalėjo Luką Laketčenko su Lukrecija Juchnaite. Jeigu Lukas su Lukrecija būtų laimėję šį susitikimą jie būtų tapę absoliučiais šio čempionato nugalėtojais. Galima spėti sportininkams nebeužteko jėgų kovoti dėl dar vieno aukso medalio.

Trečios vietos laimėtojai: Eivilė Abramavičiūtė su Aleksu Vinogradovu ir Gabija Abaravičiūtė su Nikita Objedkov.

Nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti UAB „Meškėnas“ saldžiomis dovanomis!

Lietuvos stalo teniso asociacija sveikina nugalėtojus, prizininkus, jų trenerius!

Attachment