LIETUVOS JAUNIŲ ČEMPIONATO NUGALĖTOJAIS TAPO KORNELIJA RILIŠKYTĖ IR LUKAS RIMKUS

Liepos 1-2 dienomis, Vilniuje vyko 2020 m. Lietuvos jaunių čempionatas. Dvi dienas sportininkai iš visos Lietuvos varžėsi asmeninėse ir dvejetų (vaikinų, merginų, mišrių) rungtyse. Dalyvavo 32 merginos ir 32 vaikinai. Čempionatas turėjęs vykti kovo 14-15 dienomis, buvo perkeltas į liepos mėn., dėl šalyje paskelbto karantino. Po šio čempionato bus sudarytos jaunių ir jaunučių rinktinės, kurių nariai atstovaus Lietuvai Europos jaunių – jaunučių čempionate šį rudenį.

Asmeninių varžybų finale, jau ne pirmą kartą, susitiko sesės, SM „Tauras“ auklėtinės Emilija ir Kornelija Riliškytės (trenerė Jolanta Prūsienė). Rezultatu 3:2 nugalėjo Kornelija Riliškytė. Dėl trečios vietos kovojo Panevėžio KKSC auklėtinė Augustė Melaikaitė (treneris Valdas Martinkus) su SM „Tauras“ auklėtine Gerda Šišanovaite (trenerė Inga Kardauskaitė – Orlovienė). Bronzos medalį iškovojo A. Melaikaitė, rezultatu 3:2 nugalėjusi priešininkę. 

Vaikinų finalas buvo kiek netikėtas, jame susitiko Lukas Rimkus iš Vilniaus (SM „Tauras“, treneris Artūras Orlovas) ir kaunietis SM „Gaja“ auklėtinis Rokas Kisielius (treneris Romas Stankevičius). Rezultatu 3:2 nugalėjo Lukas Rimkus ir tapo šio čempionato nugalėtoju. Dėl bronzos medalio kovojo Lukas Laketčenko iš Šalčininkų (treneris Juzef Kozlovski) ir SM „Tauras“ auklėtinis Ignas Šišanovas. L. Laketčenko rezultatu 3:1 nugalėjo I. Šišanovą ir buvo apdovanotas bronzos medaliu. 

Čempionato merginų dvejetų nugalėtojos ir prizininkės:

1-a vieta Emilija Riliškytė su Gabija Abaravičiūte (SM „Tauras“, trenerė Jolanta Prūsienė)

2-a vieta Augustė Melaikaitė su Meida Sereikaite (Panevėžio KKSC, treneris Valdas Martinkus, SM „Tauras“, trenerė Jelena Anikejeva).

3-a vieta Medeinė Stankevičiūtė su Karina Ivanauskaite (SM „Tauras“, trenerė Eglė Stuckytė, Alytaus SRC, trenerė Laima Bubnelytė) ir Laura Abaravičiūtė su Lukrecija Juchnaite (SM „Tauras“, trenerė Jolanta Prūsienė). 

Vaikinų dvejetų nugalėtojai ir prizininkai:

1-a vieta Lukas Rimkus su Viliumi Samakaljevu (SM „Tauras“, treneris Artūras Orlovas, „Naujųjų žvaigždžių“ klubas, treneris Hen Alon).

2-a vieta Irmantas Daukontas su Luku Laketčenko (Mažeikių SM, treneris Raimondas Jackevičius, Šalčininkų r., Eišiškių, A. Ratkevičiaus SM, treneris Juzef Kozlovski).

3-a vieta Deividas Balsys su  Osvaldu Melinausku (Jonavos KKSC, treneris Saulius Bureika) ir Rytis Mažeika su Augustu Griška (Širvintų SC, treneris Gediminas Ušackas). 

Mišrių dvejetų nugalėtojai ir prizininkai:

1-a vieta Simona Rimkevičiūtė su Irmantu Daukontu (Mažeikių SM, treneris Raimondas Jackevičius).

2-a vieta Eivilė Abramavičiūtė su Aleksu Vynogradovu (SM „Gaja“, treneris Rolandas Stasiulis). 

3-a vieta Gerda Šišanovaitė su Ignu Šišanovu  ir Marija Mikalauskytė su Luku Rimkumi (SM „Tauras, tren. Inga Kardauskaitė Orlovienė ir Artūras Orlovas).

Sveikiname nugalėtojus, prizininkus ir jų trenerius! 

Čempionato vyr. teisėjas Arvydas Litvinas, sekretoriai Darius Stankevičus ir Gediminas Gataveckas.  Varžybų komisaras Gediminas Ušackas. 

 

Attachment