DĖL LYGŲ VARŽYBŲ VYKDYMO

Lapkričio 12 d. Lietuvos stalo teniso asociacijos (LSTA) vykdomojo komiteto nariai, posėdžio metu svarstė galimybę vykdyti 2020-2021 sezono lygų varžybas. Dar iki paskelbto karantino neįvyko keli turai, dėl įvairių – pateisinamų priežasčių:  sportininkai turėjo izoliuotis, buvo sergančiųjų, užsidarė sporto salės ir nebuvo galimybės vykdyti varžybų.

Atsižvelgiant į sparčiai didėjantį sergančiųjų COVID-19 skaičių, kai kurių komandų prašymus,  Lietuvos sveikatos apsaugos ministerijos, Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos rekomendacijas, Lietuvos stalo teniso asociacija nusprendė lygų varžybų dar neatnaujinti, išskyrus Lietuvos komandinio čempionato varžybas.

Buvo svarstyta vykdyti ir I-os lygos varžybas, tačiau tose lygose dalyvauja sportininkai iki jaunių amžiaus ir vyresnio amžiaus  (neatitinkantys aukšto meistriškumo standartų). Remiantis Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos nustatytais kriterijais, aukšto meistriškumo standartus atitinka  sportininkai dalyvaujantys Lietuvos komandiniame čempionate. Šiuo pagrindu LSTA nutarė vykdyti Lietuvos aukščiausiojo komandinio čempionato varžybas nuo lapkričio 21 d. Lygų koordinatorius Valdas Martinkus su komandų vadovais susisieks ir tarsis dėl galimybės vesti varžybas.