2021 M. LIETUVOS JAUNIMO ČEMPIONATO NUGALĖTOJAI – VILNIEČIAI EMILIJA RILIŠKYTĖ IR AGNIUS KAČERAUSKAS

Šeštadienį vyko Lietuvos jaunimo čempionatas. Dalyvavo 16 merginių ir 16 vaikinų. Čempionate nedalyvavo Kornelija Riliškytė. Šiuo metu sportininkė treniruojasi Švedijoje. Dalyviai kovojo asmeninėse ir dvejetų varžybose. Asmeninės varžybos buvo vykdomos dviejų minusų sistema, o dvejetai vieno minuso.

Dėl čempionės titulo kovojo vilnietės, SM „Tauras“ auklėtinės – Emilija Riliškytė (tren. Jolanta Prūsienė) ir Gerda Šišanovaitė (tren. Artūras Orlovas). Rezultatu 4:1 pergalę pelnė E. Riliškytė ir tapo čempione. Bronzos medaliais pasipuošė Augustė Melaikaitė (Panevėžio KKSC, tren. Valdas Martinkus) ir Laura Abaravičiūtė (tren. Jolanta Prūsienė).

Vaikinų finale susitiko vilnietis Agnius Kačerauskas (buvęs SM „Tauras“ auklėtinis, tren. Artūras Orlovas) su Aleksandru Chmelevskiu (SM „Gaja“, tren. Romas Stankevičius). Rezultatu 4:2 nugalėjo A. Kačerauskas ir tapo čempionu. Už trečią vietą apdovanoti: Lukas Rimkus ir Ignas Šišanovas (SM „Tauras“ auklėtinis, tren. Artūras Orlovas).

Merginų dvejetų rungtyje dalyvavo 8 poros. Nenugalima buvo Emilijos Riliškytės ir Lauros Abaravičiūtės pora. Merginos finale 3:0 įveikė savo varžoves – Korneliją Ščiglaitę (buvusi SM „Tauras“ auklėtinė, tren. Algirdas Majorovas ) su Meida Sereikaite (SM „Tauras“, tren. Jelena Anikejeva). Bronzos medaliais apdovanotos už 3-ią vietą dvi merginų poros: Lukrecija Juchnaitė (SM „Tauras“, tren. Jolanta Prūsienė) su Auguste Melaikaite ir Eivilė Abramavičiūtė (SM „Gaja“, tren. Rolandas Stasiulis) su Veronika Romaško (Šalčininkų SM, tren. Viktoras Frizelis).

Vaikinų dvejetų rungties čempionais tapo Agnius Kačerauskas su Luku Rimkumi (SM „Tauras“, tren. Artūras Orlovas). Rezultatu 3:1 jie nugalėjo  Martyną Glodenį (Panevėžio KKSC, tren. Valdas Martinkus) su Ignu Šišanovu. Trečios vietos laimėtojai: kauniečiai Aleksandras Chmelevskis ir Rokas Kisielius (SM „Gaja“, tren. Romas Stankevičius), Irmantas Daukontas (Mažeikių SM, tren. Raimondas Jackevičius) ir Lukas Laketčenko (Šalčininkų SM, tren. Viktoras Frizelis).

Mišrių dvejetų varžybose dalyvavo 16 porų. Bronzos medaliais už 3-ią vietą apdovanotos šios poros: Lukrecija Juchnaitė ir Lukas Laketčenko, Martynas Glodenis ir Augustė Melaikaitė. Sidabro medaliais apdovanota Marijos Mikalauskytės ir Agniaus Kačerausko pora. Šios rungties čempionais tapo Emilija Riliškytė ir Irmantas Daukontas.

Emilija Riliškytė tapo 2021 m. Lietuvos jaunimo čempionato absoliučia čempionė!

Varžybų vyr. teisėjas Viktoras Frizelis, vyr. sekretorius -Šarūnas Stankevičius.

Sveikiname nugalėtojus ir prizininkus, bei jų trenerius! Dėkojame už dalyvavimą ir tariame iki pasimatymo jau netrukus!

Attachment