LIEBHERR Europos Top-12 R.Paškauskienė pateko į ketvirtfinalį

          Diuseldorfe (Vokietija) vasario 6-7 d., vyko Europos stalo teniso Top-12 varžybos. Moterų grupėje dalyvavo visos stipriausios senojo žemyno žaidėjos, į kurių sąrašą pateko ir Rūta Paškauskienė.

          Vyrų grupėje, paskutinėmis dienomis apie nedalyvavimą dėl patirtos traumos, pranešė 2009 m. Europos čempionas, danas Michaelis Mazė. Vietoje jo, teisę dalyvauti gavo pirmas atsarginis žaidėjas, vokietis Bastianas Štėgeris.

          Burtų traukimas vyko penktadienio vakarą, dalyvaujant visiems dalyviams. R.Paškauskienė papuolė į D” grupę, kuri, turbūt, pati nepalankiausia visoms europietėms. „D” grupę sudaro, pirmu numeriu skirstyta, Austriją atstovaujanti kinietė LIU Jia, Olandijos pilietybę turinti kinietė LI Jie ir Rūta Paškauskienė.

         Pirmąjį susitikimą, Rūta Paškauskienė, rezultatu 1:4 (6:11; 11:7; 11:9; 11:7, 11:3), pralaimėjo austrei Liu Jia. Liu Jia nusileido olandei Li Jie 0-4 (12:14,3:11,3:11,12:14) ir Paškauskienė, rezultatu 4-2 (11:8,10:12,10:12,11:6,11:4,12:10) nugalėjo Li Jie.

        Visoms „D“ grupės dalyvėms turint po vieną pergalę, buvo skaičiuojamas laimėtų ir pralaimėtų setų santykis, pagal kurį į kitą etapą pateko Li Jie ir Rūta.

       Ketvirtfinalyje, lietuvė, rezultatu 1:4, pralaimėjo vengrei Krisztinai Toth, kuri „A“ grupėje nugalėjo Europos čempionės titulą ginančią vokietę Wu Jiaduo ir pajėgią rumunę Danielą Dodean.        

       K.Toth rodė puikų žaidimą, pasak trenerės Romualdos Garkauskienės, K.Toth kuo toliau tuo geriau žaidžia. Prieš ją kovoti labai sunku“.         

       R.Paškauskienė yra iškovojusi Europos čempionės titulą 2008 m., 2009 m. laimėjo bronzos medalį, tačiau į Europos stipriausiųjų Top-12, 42-a pasaulio raketė, pateko pirmąjį kartą.   

      40-ojo LIEBHERR Europos Top-12 nugalėtojais tapo vokietis Timo Boll ir olandė LI Jiao.

      Timo Bolis, finale nugalėjo baltarusą Vladimirą Samsonovą ir iškovojo 5-ąjį Europos Top-12 nugalėtojo titulą, bei yra per vieną žingsnį arčiau stalo teniso legendos, švedo Jan-Owe Waldnerio, kuris šį titulą iškovojo septynis kartus.

     T.Bolis ir Samsonovas yra kovoję 35 kartus ir , 20 kartų nugalėto Bolis. Tokioje situacijoje yra neįmanoma išrasti naują techniką ar strategiją. „Kai du, tokio pat lygio žaidėjai kovoja vienas prieš kitą, neįmanoma tikėtis, kad įvyks kažkas netikėto. Čia priklauso tik nuo žaidėjų, kaip jie pajus vienas kitą ir pakeis žaidimo ritmą. Nuo to, kaip greitai ir lengvai jie sugebės tai padaryti priklauso susitikimo rezultatas“ – paaiškino treneris Ričardas Prause‘as.

      Moterų tarpe, jau trečiąjį kartą Europos Top-12 nugalėtoja tapo 37-erių metų olandė Li Jiao. Li Jiao finale nugalėjo, Lenkijos valstybę atstovaujančią Li Qian.

      2011 m. Europos Top-12 vyks vasario 5-6 d., Belgijoje.

 

 

Informaciją parengė Ieva Jucevičiūtė. Panaudota Europos stalo teniso sąjungos medžiaga.

Jeigu turite pastabų ar pasiūlymų, rašykite el.paštu: stalotenisas@takas.lt