Medardas Stankevičius laimėjo antrą tarptautinį stalo teniso turnyrą.

        Kaunietis, 9-erių metų M.Stankevičius nugalėjo Vengrijoje vykusiame tarptautiniame berniukų turnyre, iki 11 metų berniukų grupėje.

         Šeimininkai, turnyro atidarymą pradėjo įžanga apie 13-ametį berniuką: „Jis buvo tik 13-os metų. Jam patiko mokykla, mylėjo savo tėvus, jaunesnįjį brolį ir stalo tenisą.

        „Tą tragišką rytą, Janoš Molnar vyko į varžybas, tačiau automobilis nuslydo nuo kelio. Galbūt, mintyse jis jau buvo prie teniso stalo, padavinėjo padavimą, suko topsą ar net svajojo apie pergalę. Paskutiniąją…

        Mes prašome žaidėjų, trenerių ir visų dalyvaujančiųjų, skirti kelias akimirkas ir pagalvoti apie žaidėją, kuris nėra su mumis“.  

        Janos Molnar atminimo turnyras organizuotas jau 15-ąjį kartą, jame gali dalyvauti tik berniukai šiose amžiaus grupėse, jaunių (U-18), jaunučių (U-15), U-13, U-12 ir U-11.

        Šiemet į varžybas atvyko dalyvauti 209 berniukai iš Austrijos, Belgijos, Brazilijos, Čekijos, Danijos, Prancūzijos, Graikijos, Lietuvos, Lenkijos, Portugalijos, Rumunijos, Serbijos, Slovakijos, Švedijos ir Vengrijos šalių. Taip pat, varžybose dalyvavo tarptautinės stalo teniso federacijos siųsta pasaulio vilčių komanda, kurią sudaro žaidėjai iš Kipro, Egipto ir Tailando.

       Dalyvauti varžybose vyko šeši Lietuvos atstovai ir treneris Viktoras Stankevičius. Juos dalyvauti varžybose skatino stalo teniso paramos fondas. Berniukai žaidė U-11, U-12 ir U-13 amžiaus grupėse.

          U-11 amžiaus grupėje dalyvavo 34 žaidėjai. Kovoje dėl nugalėtojo titulo, M.Stankevičius, rezultatu 3:1, nugalėjo vengrą Ištvaną Molnarą. Trečia vieta pasidalino Konratas Amarkas (Švedija) ir Julienas Beaukuente‘as (Belgija).      

alt

           Medardas, sausio mėnesį vykusiose 1-osiose Vengrijos mini jaunučių atvirosiose pirmenybėse, tapo U-11 grupės nugalėtoju.

           Medardą Stankevičių treniruoja tėtis Viktoras Stankevičius ir senelis Romas Stankevičius.

 

Informaciją parengė Ieva Jucevičiūtė. Jeigu turite pastabų ar pasiūlymų, rašykite el.paštu: stalotenisas@takas.lt