INFORMACIJA! Dėl Lietuvos stalo teniso komandinių pirmenybių

Įpusėjus paskutiniam šiltos vasaros mėnesiui, atėjo laikas pradėti galvoti apie sportinę veiklą rudens – pavasario sezonais.

Lietuvos stalo teniso asociacija, kaip ir kiekvienais metais, organizuoja Lietuvos stalo teniso komandinį čempionatą, I – V lygų komandines pirmenybes.

Pirmenybėse gali dalyvauti visi norintys, bet kurio miesto ar miestelio žaidėjai susibūrę į komandą. Visose lygose komandos pagrindą sudaro 3 žaidėjai, tačiau registruota gali būti ir daugiau.

Komandiniame čempionate, kitaip vadinamoje, aukščiausioje lygoje, dalyvauja pajėgiausios Lietuvos stalo teniso sporto mokyklų, klubų ar kitų organizacijų sudarytos komandos. Šioje lygoje komandos kovoja dėl Lietuvos čempionų vardo, čempionų taurės, medalių, diplomų ir piniginio prizinio fondo. Vyrų komandiniame čempionate dalyvauja 12 komandų, moterų – 8. Varžybos vykdomos penktadieniaisšeštadieniais.

Komandos dalyvio mokestis – 450 Lt.

Pirmoje (I) lygoje, dalyvauja po 12 moterų ir vyrų komandų. Komandos suskirstomos pogrupiais teritoriniu principu. Per vieną turą sužaidžiama prieš 3-4 komandas. Iš viso 4 turai, žaidžiant pirmo etapo (pogrupio) varžybas ir 2 antrojo etapo (finalo) turai. Komandos kovoja dėl teisės pereiti į aukščiausią lygą, arba išlikimo pirmojoje, taip pat, dėl taurių, medalių, piniginio prizinio fondo. Į aukštesnę lygą kyla, bei į žemesnę krenta po 2 stipriausias/silpniausias komandas. Varžybos vyksta sekmadieniais.

Komandos dalyvio mokestis – 300 Lt.

Antrojoje (II) lygoje, dalyvauja po 24 moterų ir vyrų komandas. Komandos skirstomos į „A“ ir „B“ zonas teritoriniu principu (po 12 komandų zonoje). „A“ ir „B“ zonose esančios komandos, per keturis turus sužaidžia su savos zonos visomis komandomis, bei užsitikrina tam tikrą vietą zonoje. Finaliniame, penktame ture, komandos žaidžia prieš kitos zonos komandas, pagal užimtas vietas grupėje. Šitaip išaiškinamos visos vietos. Iš II komandinių pirmenybių lygos į pirmają kyla 2 pajėgiausios komandos, į žemesnę krenta 3 silpniausios. Varžybos vykdomos šeštadieniais arba sekmadieniais.

Visos, naujai registruojamos moterų komandos patenka į antros lygos komandines pirmenybes.

Komandos dalyvio mokestis – 200 Lt.

Trečiojoje (III) lygoje, dalyvauja 24 vyrų komandos. Žaidimo sistema tokia pati, kaip ir II lygoje. Varžybos vyksta sekmadieniais.

Komandos dalyvio mokestis – 150 Lt.

Ketvirtojoje (IV) lygoje, dalyvauja 24 vyrų komandos. Komandinės pirmenybės žaidžiamos tokia pat sistema, kaip ir II ir III lygose (žr. Antrosios lygos aprašymą). Varžybos vykdomos sekmadieniais. Iš viso: 5 turai.

Komandos dalyvio mokestis – 150 Lt.

Penktojoje (V) lygoje, dalyvauja visos naujai registruotos komandos, bei žaidžia senosios, nepatekusios į aukštesnes lygas ar iškritusios iš ketvirtosios. 2009/2010 m. V lygoje dalyvavo 52 komandos. Komandų skaičius gali keistis prasidėjus naujam sezonui. Varžybos vykdomos išskirsčius komandas teritoriniu principu – po 10-14 komandų zonoje.

Komandos dalyvio mokestis – 150 Lt.

 

Visiems žaidėjams privalu yra turėti žaidėjo licenziją. Licenzijos išduodamos LSTA būstinėje (Žemaitės. 6, Vilnius, 403 kab.), arba žaidėjų dokumentinės nuotraukos (3X4) gali būti atsiųstos paštu, kitoje nuotraukos pusėje nurodžius: vardą, pavardę, gimimo datą, miestą ir komandos pavadinimą. Visi žaidėjai yra registruojami Lietuvos stalo teniso asociacijos narių registre.

Žaidėjo licenzija metams kainuoja: moksleiviams – 15 Lt., studentams – 20 Lt., suaugusiems – 30 Lt.

 

LSTA Vykdomojo Komiteto posėdžio metu, vykusio 2010 m. liepos 1 d., posėdžio protokolo Nr. X-06, buvo priimti pakeitimai dėl prizinio fondo paskirstymo ir prizų Lietuvos komandiniame čempionate, komandinėse pirmenybėse.

2010/2011 m. sezono visų lygų komandoms nugalėtojoms ir prizininkams bus skiriamos taurės, žaidėjams ir treneriams medaliai ir diplomai.

Prizinis fondas bus skirstomas, sudarius komandų dalyvių sąrašus.

 

Komandų dalyvių paraiškos priimamos iki 2010 m. rugsėjo 15 d. Vėliau pateiktos paraiškos nebus registruojamos !!!

 

LSTA Varžybų kalendoriaus ir nuostatų bendrojoje dalyje pažymėta:

1.       Komandos dalyvavimo varžybose mokestis pervedamas į Lietuvos stalo teniso asociacijos sąskaitą Nr. LT 837044060000279322 AB SEB bankas, banko kodas Nr. 70440. Asociacijos kodas 190783878.

2.       Komandos dalyvavimo varžybose mokestis visų lygų pervedamas į minėtą sąskaitą iki 2010 10 15 dienos.

3.       Visų lygų komandų vadovai iki 2010-09-15 pateikia  LSTA (Žemaitės g. 6, 03117 Vilnius) nustatytos formos paraiškas (2 egz.) arba el.paštu: stalotenisas@takas.lt. Vėliau paraiškos nebus priimamos.

 

Paraišką galite atsispausdinti internetinėje svetainėje, arba siųskite el.laišką elektroniniu paštu: stalotenisas@takas.lt su nuoroda „PARAIŠKA“ ir paraišką išsiųsime el.paštu.

 

Informaciją parengė Ieva Jucevičiūtė. Jeigu turite pastabų ar pasiūlymų, rašykite el.paštu: stalotenisas@takas.lt;