ITTF pasaulio jaunųjų talentų stalo teniso stovykla ir varžybos Austrijoje

Pasaulio jaunųjų talentų  stalo teniso stovykla ir varžybos (ITTF Hopes) Austrijoje

2011 m. birželio 20-26 d.d. Vienoje Vernerio Šlagerio ( 2003 m. pasaulio čempionas) stalo teniso akademijoje vyksta pasaulio jaunųjų talentų  stalo teniso stovykla, kurią organizuoja Pasaulio stalo teniso federacija (ITTF).

Stovyklos tikslas yra atrinkti talentingiausius jaunus (1999/2000 m.) stalo tenisininkus, po 4 mergaites ir berniukus, kurie toliau bus globojami ir materialiai remiami ITTF.

Stovykloje ir varžybose  dalyvaja 40 mergaičių ir 53 berniukai iš 29 pasaulio šalių, iš 4 pasaulio žemynų(išskyrus Australiją). Iš postsovietinės erdvės Lietuva vienintelė turi savo atstovus Austrijoje.

Stovyklos metu geriausi pasaulio stalo teniso specialistai ir žaidėjai ne tik treniruos jaunus talentus, bet taip pat bus pravesti seminarai ir mokymai jų treneriams.

Šioje stovykloje bei po jos vyksiančiose atrankinėse varžybose dalyvauja gabūs ir talentingi Lietuvos sportininkai Jogailė Rudzinskaitė, Medardas Stankevičius bei treneris Viktoras Stankevičius, kuriuos komandiravo Kauno „Jaunalietuvių sporto organizacijos“ (JSO) mokykla ir Stalo teniso paramos fondas (STPF). Stalo teniso paramos fondas nuoširdžiai dėkoja pagrindiniam rėmėjui Gintarui Kateivai be kurio pagalbos ir paramos kelionė nebūtų įvykus.

Linkime dalyviams sėkmės ir bŪtų nuostabu, jei bent 1 mūsų šalies atstovas praeitų pasaulio jaunųjų stalo teniso vilčių atranką. 

 STPF  direktorius                                                         M. Duškesas