1-asis Lietuvos jaunučių ir mini jaunučių atviras čempionatas skirtas trenerei B.Balaišienei atminti

alt

Džiaugiamės galėdami Jus informuoti, kad š.m. rugpjūčio 19-21 d., Utenoje atgims tarptautinis stalo teniso turnyras, skirtas nusipelniusiai trenerei Bronei Balaišienei atminti.

            Vilniaus stalo teniso federacija ėmėsi iniciatyvos organizuoti turnyrą, kuris pirmą kartą buvo vykdomas 1987 metais.

            Istorija ilga – varžybos, per ilgus gyvavimo metus keitė savo statusą – iš Vilniaus miesto į Lietuvos, iš Lietuvos į tarptautinį turnyrą. O dabar siekiame tobulėti – 2011 metais turnyras atgimsta kaip „Lietuvos jaunučių ir mini jaunučių atviras čempionatas, skirtas trenerei Bronei Balaišienei atminti“. Tačiau, juk ne pavadinimas svarbiausia…

            Visuomet linksma ir energinga moteris, atkakli, užsispyrusi, reikli sau ir kitiems – tokia buvo  trenerė, stalo teniso specialistė Bronė Balaišienė (1921-1983).

 

alt

Savamokslė žaidėja – nuolat studijavo stalo teniso žaidimą, drąsiai eksperimentavo ir mokė žaisti kitus. Bronė Balaišienė ne tik sekė žaidimo madą, bet ji ją diktavo kitiems…

 

Stalo teniso turnyras, skirtas trenerei B.Balaišienei atminti, kaip minėjau, pirmą kartą įvyko 1987 metais. Varžybose galėjo dalyvauti tik Vilniaus miesto moksleiviai, išskirstyti pagal amžių (penktų, devintų ir dvyliktų klasių mokiniai). Varžybos vyko dviem etapais – atrankinės, vykusios sporto mokyklos salėje ir žaidžiamos iki finalininkų išaiškinimo ir antrasis etapas – finalinės varžybos.  

Finalinės varžybos buvo vykdomos vieną ypatingą šeštadienį, kai dabartinėje Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmų (buvę Vidaus reikalų rūmai) salėje susirinkdavo finalininkų šeimos, giminės, draugai, pirmojo etapo dalyviai ir svečiai. Salės viduryje stovėjo pagrindinis stalas, prie kurio vienas tapdavo pralaimėtoju, kitas – nugalėtoju. Pakliūti į finalą buvo garbė ir baimė…

1996 m. turnyras perėjo į Lietuvos mąsto – komandines ir asmenines – varžybas, nuo 2000 m. turnyras, skirtas B.Balaišienės atminimui susijungė su tarptautine stalo teniso stovykla „Šalčia“ (Šalčininkai) ir tapo tarptautiniu turnyru, kuriame kasmet dalyvaudavo Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos ir Rusijos atstovai.

Nuo 2008 metų, turnyro organizavimas nutrūko. Tačiau dabar, 2011 metais, grįžtame su didesniu ir įspūdingesniu įvykiu, kuriame norime pakviesti dalyvauti ir TAVE! 

 

Dėkojame Utenos rajono savivaldybei, suteikusiai galimybę varžybas vykdyti Utenos kultūros ir sporto arenoje, kuri 2009 metais buvo pripažinta geriausiu metų sporto statiniu!

alt

Atviras čempionatas bus vykdomas salėje prie 16 stalų, dalyviai turės galimybę praktikuotis varžybų metu 6 stalų treniruočių salėje.

 

Kviečiame dalyvauti!

 

Pagarbiai,

Organizatoriai