Rugsėjo mėnesį praėjęs sporto psichologijos seminaras

Dr. Tanja Kajtna

Dr. Tanja KAJTNA, sporto fakulteto Lublijanos universiteto, nėra svetima stalo teniso aplinkoje. Ji rengė keleta seminarų ETTU psichologijos ir psichikos temonis stalo teniso sportininkams. Ji ką tik grįžo iš Lietuvos (8-9 d. Vilniuje) ir Latvijos (rugsėjo 24-25 d. Liepojoje olimpinio centro), kur ji pateikė 2-jų dienų seminarus apie sporto psichologiją sportininkams ir treneriams. Jos paskaitos apie psichologijos pagrindinus, o taip pat apie trenerių ir sportininkų pasiruošimą rengiant sportininką aukščiausiam rezultatui.

Seminarai buvo gerai organizuoti ir dalyviai buvo labai suinteresuoti jie uždavinėjo daug klausimų, dalyvavo atliekant užduotis ir prisijungė prie diskusijų. Jie taip pat uždavinėjo daug klausimų, kurie nebuvo susiję su tema, tačiau buvo  susiję su psichologija. Buvo aptartos trenerio vaidmens, vadovavimo bei socialinės galios temos. Taip pat psichologinis pasirengimas – nerimo kontrolė, koncentracija, motyvacija ir minčių kontrolė , – aiškino dr KAJTNA.

Keleta iš pravestų temų: Pagalba sportininkui, kaip per varžybas parodyti, tai, jie gali treniruočių metu…,Sportininko pasitikėjimo didinimas gebėjimas dalyvauti įvairiose varžybose , Galimybė sportininkams perprasti save kaip pakeisti savo būsena, savo mintys, savo jausmus (nerimą, koncentraciją, motyvaciją ) PRAKTIKA, ILGALAIKIS POVEIKIS ,“Pagalba treneriams tinkamai vadovauti, Pagalba treneriams atitinkamai reaguoti į situaciją.
Dr. Tanja KAJTNA paklausė, ką reiškia sukurti sportininką, kuris būtų psichologiškai stabilus? Ji aptaria visus vadovavimo ir socialinės galios aspektus. Kas ir koks turi būti treneris?

Seminaruose dalyvavo 27 dalyviai iš Lietuvos ir 33 Latvijos dalyviai, įskaitant trenerius, sporto studentus ir sporto vadybininkus.