Puikus lietuvaičių pasirodymas ETTU eurotalentų stovykloje

2014 m. spalio 5-12 d. Sarbriukene (Vokietija) vyko ETTU jaunųjų talentų atrankos stovykla, kurioje dalyvavo ir 3 Lietuvos atstovės: Kornelija Riliškytė, Emilija Riliškytė ir trenerė Jolanta Prūsienė.

Stovykloje buvo 9 merginos ir 18 vaikinų, nuo 10 iki 14 metų amžiaus. Su jaunaisiais talentais dirbo įžymūs treneriai: Neven Segnar, Ištvan Korpa, Richard Prause ir Tamara Boroš. Treniruotės vyko 3 kartus per dieną, žaidėjai buvo suskirstyti į 2 amžiaus grupes: 1999-2001 m. ir 2002-2004 m.
Stovyklos programoje buvo treniruotės, ekspertų analizė, seminarai treneriams, žaidėjų testavimas ir finalinės varžybos. Taip pat buvo diskutuojama kaip sėkmingai tęsti ETTU eurotalentų programą.

Atsižvelgiant į visus žaidėjų pasirodymo stovykloje kriterijus, ekspertai į tolimesnį programos vystymosi etapą atrinko 6 berniukus ir 5 mergaites, tarp kurių yra ir abi Lietuvos stalo tenisininkės Emilija ir Kornelija Riliškytės. Tai didelis sesių dvynių pasiekimas.

Puikiai pasirodžiusios ETTU Eurotalentų stovyklos etapuose, Lietuvos sportininkės buvo pakviestos į Stiga Masters Minimes (Europos jaunučių Top-12) varžybas, kurios vyko praėjusį savaitgalį (spalio 18-19 d.) Blegny mieste (Belgija). Šiose varžybose Emilija iškovojo 8-ą vietą, o Kornelija – 10-ą vietas tarp keturiolikos kitų Europos sportininkių.

Lietuvos stalo tenisininkių dalyvavimą ETTU Eurotalentų stovykloje ir Stiga Masters Minimes varžybose finansavo Stalo teniso paramos fondas.