Tarptautiniame trenerių atminimo turnyre Jonavoje – daugiau nei du šimtai stalo tenisininkų

Tris praėjusio savaitgalio dienas, nuo ryto iki vėlyvo vakaro, Jonavos Kūno kultūros ir sporto centro salėje vyko jau tradicinis tarptautinis stalo teniso turnyras, trenerių Valerijaus Moskovkos ir Violetos Šimanskienės atminimui. Jau šešioliktą kartą organizuojamas V.Moskovkos turnyras, tačiau jau treti metai, kai buvo netekta ir trenerės V.Šimanskienės. Todėl abiejų trenerių atminimo turnyras organizuojamas kartu.

Penktadienio popietę KKSC salėje vyko turnyro atidarymas, kuriame sveikinimo žodžius kalbėjo ir sportininkams sėkmės linkėjo sporto centro direktorė Regina Stupurienė. Prieš pradedant varžybas grupelė trenerių ir sportininkų nuvyko į kapines, padėdami gėlių pagerbė šių trenerių atminimą.

Tradiciškai šiame stalo teniso turnyre varžosi ne tik Lietuvos šios sporto šakos entuziastai, bet atvyksta svečiai iš Rusijos (Kaliningradas, Sankt-Peterburgas). Be šių svečių šiemet varžėsi Latvijos, Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos sportininkai. Tarp šių šalių stalo tenisininkų savo jėgas išmėgino ir Jonavos KKSC jaunieji stalo tenisininkai (treneriai Saulius Bureika, Astra Indrišiūnienė, Igoris Gatijatulinas) bei vyresni mūsų rajono tenisininkai.

Pirmąsias dvi dienas rungtyniavo jaunieji stalo tenisininkai. Berniukai ir mergaitės kovojo 1998-2003 metų gimimo ir jaunesnių grupėse. Per dvi dienas įvyko daugybę susitikimų, nes varžėsi net 160 jaunųjų tenisininkų.

2003 metų ir jaunesnių mergaičių grupėje pirmosios vietos taurė ir medalis iškeliavo į Berezino miestą (Baltarusija). Nugalėtoja tapo Jekaterina Ablam, įveikusi antroje pozicijoje likusią viešnią iš Kijevo (Ukraina) Aną Čaginą. Į prizininkių trejetą įsiterpė ir Jonavos stalo tenisininkė, sporto centro auklėtinė Julija Zavarzina.

To paties amžiau berniukų tarpe taip pat dominavo svečiai iš kaimyninių valstybių, tačiau pirmosios pozicijos neužleido raseiniškis Lukas Rimkus, finale įveikęs kaliningradietį (Rusija) Vitalijų Strelcovą. Trečioji vieta atiteko Artiom Numenko iš Borisovo miesto (Baltarusija).
Vyresnių grupėse Lietuvos stalo tenisininkai jau nebeužleido svečiams prizinių vietų. Mergaičių 2000 metų gimimo ir jaunesnių grupėje nugalėtoja tapo vilnietė Kornelija Ščiglaitė, antrąją vietą iškovojo Erika Statkevičiūtė iš Panevėžio, o ant trečio apdovanojimų laiptelio užlipo kaunietė Agata Kmitaitė.
Jaunuolių (1998 metų gimimo ir jaunesnių) tarpe savo varžovus triuškino jonavietis Rimas Lesiv, iškovojęs pirmąją vietą. Finalą pralaimėjęs, antroje pozicijoje liko šiaulietis Benas Skirmantas, o trečią vietą užėmė Edvinas Daugerdas iš Vilniaus.

Paskutinę šio turnyro dieną sporto salėje prie teniso stalų susirinko ir susigrūmė patys vyriausi ir pajėgiausi mūsų šalies šios sporto šakos entuziastai ir profesionalai. Į šį atminimo turnyrą atvyko net septyni pajėgiausi Lietuvos stalo tenisininkai iš pirmojo reitingo dešimtuko. Vyko suaugusiųjų varžybos, kuriose norą dalyvauti pareiškė net 70 sportininkų.

Žymūs šios sporto šakos atstovai pademonstravo savo profesionalumą ir atrodo, beviltiškose situacijose sugebėjo pateikti sau teigiamą rezultatą. Šalies čempionas Kęstutis Žeimys iš Kybartų lemiamame penktajame sete 7:10 atsiliko nuo panevėžiečio Pauliaus Gūros, bet psichologinio susikaupimo ir valios dėka, K.Žeimys ne tik išlygino rezultatą, bet laimėjo setą, iškovodamas pergalę rezultatu 3:2 bei bendrąją trečiąją vietą vyrų iki 39 metų amžiaus grupėje. Čia pajėgiausias buvo trisdešimtmetis tenisininkas iš Panevėžio Valdas Martinkus, kuris taip pat pačioje finalo pabaigoje palaužė gerai žinomą šalies sportininką Gintautą Juchną. Pastarasis tenisininkas aukštų rezultatų yra pasiekęs ir pasaulinėje arenoje, kai prieš trejus metus Japonijoje, pasaulio kurčiųjų stalo teniso čempionate, tapo bronzos medalio laimėtoju.

To paties amžiaus grupės moterų grupės finale panevėžietė Lina Martinkė (žmona Valdo Martinkaus, – aut. past.) įveikė viešnią iš Mogiliovo (Baltarusija) Olgą Lazarkovą. Trečiosios vietos apdovanojimas atiteko Auksei Gecevičiūtei iš Gargždų.
Vyresnių moterų grupė (40 metų ir vyresnės) dominavo sostinės žaidėjos. Nugalėtoja tapo Ligita Sakavičienė, lemiamoje kovoje įveikusi Sniegeną Dubrovienę. Nors dauguma prizų iškeliavo į kitus miestus ar šalis, tačiau būtent šioje kategorijoje ant trečiosios vietos laiptelio užkopė jonavietė Ingrida Maknevičienė.

Tarp vyrų (40+) antrąją vietą iškovojo Remigijus Juknelis iš Kauno, trečioji atiteko Rolandui Navickui iš Šiaulių, o nugalėtojų medalis iškeliavo į Kijevą (Ukraina), kurio laimėtoju tapo Leonid Tertičnij.

Kiekvienoje grupėje apdovanoti buvo ir ketvirtą-penktą vietas užėmę sportininkai, o nepatekusieji į pagrindines kovas dėl medalių, galėjo varžytis „Paguodos“ turnyre. Jame puikiai sekėsi ir jonaviečiams, kur Gabijai Borisovaitei ir Deividui Balsiui (abu – 2003 metų gimimo ir jaunesnė amžiaus grupė) bei Livijai Tursaitei (2000 m. ir jaunesnės) ir Rokui Bartusevičiui (1998 m. ir jaunesni) atiteko paguodos prizai.

Varžyboms pasibaigus, prizininkams įteikti medaliai ir kitos dovanėlės bei atsisveikinta iki kitų metų.

Varžybų organizatorių informacija