E.Riliškytė atrinkta į ITTF pasaulio „jaunųjų vilčių“ pirmenybes

Praėjusią savaitę jaunosios stalo tenisininkės sesės dvynės Emilija ir Kornelija Riliškytės su trenere Jolanta Prūsiene dalyvavo Europos stalo teniso sąjungos Eurotalentų treniruočių stovykloje Liuksemburge. Šios stovyklos metu pajėgiausi Europos mini jaunučiai kovojo dėl kelialapių į ITTF pasaulio „jaunųjų vilčių“ (angl. ITTF Hopes Week & Challenge) pirmenybes, kurios vyks š.m. birželio 29 – liepos 6 d. Šanchajuje, Kinijoje.

Europos žemynui mergaitėms ir berniukams skirta po keturias vietas, o nuo šalies galėjo patekti tik po vieną mergaitę ir berniuką. Nors abi Lietuvos atstovės seserys Emilija Riliškytė ir Kornelija Riliškytė yra talentingos ir perspektyvios sportininkės, šį kartą geresnius rezultatus parodė Emilija Riliškytė, kuri yra atrinkta atstovauti Europą pasaulio „jaunųjų vilčių“ pirmenybėse. Tai didelis sportininkės ir trenerės Jolantos Prūsienės pasiekimas.

Treniruočių stovyklos metu Liuksemburge su jaunaisiais talentais dirbo ir juos vertino žymūs treneriai: Li Xiaodong, Xia Cheng, Zhang Yining, Martin Ostermann, Tamara Boros ir Neven Cegnar. Europą atstovauti pasaulio „jaunųjų vilčių“ pirmenybėse yra atrinkti šie sportininkai: Oost Van Kas (Olandija), Adrien Rassenfosse (Belgija), Israeli Tal (Izraelis), Maciej Kubik (Lenkija), Linda Zaderova (Čekija), Emilija Riliškytė (Lietuva), Elizabet Abramian (Rusija), Sophia Klee (Vokietija).