Liepos 10-12 d. sporto ir pramogų festivalis „STROPS“

 

Liepos 10-12 d. seminarų ir poilsio centro „Dubingiai“ teritorijoje sportiniais marškinėliais pasipuošusių mažų ir didelių entuziastų tikrai nestigs. Čia įsikurs pirmąkart rengiamas tokio mąsto ir pobūdžio sporto ir pramogų festivalis „Strops“.
 
„Mes turime puikių muzikos festivalių, tačiau neturime festivalių vienijančių tiek daug skirtingų sporto šakų ir pramogų. Šiuo metu vyraujančią madą sportuoti perkeliame į didžiulį sporto ir pramogų festivalį „Strops“, kuriame bus pristatytos ir pasiūlytos išbandyti virš 40 skirtingų sporto šakų ir dar daugiau pramogų“, – sako vienas festivalio organizatorių Arūnas Valickas. Dalyvavimas sporto varžybose suteiks galimybę kiekvienam ne tik pažinti begalę sporto šakų, išbandyti savo jėgas ir išsinešti festivalio prizus, bet ir pabendrauti su žinomais sportininkais – festivalio ambasadoriais.

„Sportas – tai ir bendravimo būdas. Sportas vienija šeimas, vienija draugus. Prie derybų stalo galima pyktis, bet sportas sulygina žmones ir suvienija juos siekti bendro tikslo. “, – įsitikinusi LMKL vadovaujanti A. Ginelevičienė. „Krepšinis yra mėgstamas, ypač jaunų žmonių. Festivalyje pasirinksime tokį formatą, kad bet kuris atvažiavęs – profesionalus žaidėjas ar mėgėjas, tėtis, mama ar vaikas – visi mielai praleistų laiką krepšinio aikštelėje“, – žada Lietuvos moterų krešinio lygos direktorė, kuri ne tik palaiko sporto ir pramogų festivalio „Strops“ idėją, bet ir pati prisideda prie jo įgyvendinimo.

Dar viena sporto šakų ambasadore tapusi bėgikė Vaida Žūsinaitė teigia: „Man labai gražu, kai sportuoja visa šeima: kai matai parke vyrą, stumiantį vežimėlį, o šalia – bėgančią mamą, kai visa šeima važiuoja dviračiais. Manau, kad sportas labai svarbus visavertės asmenybės vystymuisi“.
„Sportas man yra aktyvaus, teisingo, prasmingo, sveikatai svarbaus laisvalaikio leidimo būdas. Aš nesu sportininkė fanatikė ar profesionalė, nė vienos sporto šakos nesu išlavinusi taip, kad galėčiau pasakyti, jog, pavyzdžiui, esu tenisininkė“, – apie ryšį su sportu kalba V. Genytė. „Šeimoje, būna, kartais pasipyksti, bet kai stoji prie teniso stalo ar imi žaisti futbolą, viskas išgaruoja“, – teigia dainininkė, kuri festivalyje ne tik sportuos ir pramogaus, bet ir džiugins susirinkusius savo koncertiniu pasirodymu.

,,Sportuodama parodžiau, kad galiu konkuruoti su jaunimu, įrodžiau, kad ir 65-erių galima šokti į vandenį. Jeigu nuo mažens sportuoji, jeigu kūnas paruoštas, jeigu visą laiką aktyviai judi, amžius – ne riba dalyvauti ir tokiuose renginiuose kaip ,,Strops". Aš neįsivazduoju, kad žmogus gali nejudėti – tai privalu, norint ilgiau būti sveikam ir energingam. Juk sportuojant – geresnės emocijos ir sveikata", – dalinasi patirtimi Lietuvos moterų sporto asociacijos direktorė Joana Bartaškienė, nepabūgusi tapti festivalio globėja ir ambasadore.

Visi renginio dalyviai turės galimybę ne tik išbandyti tokias sporto šakas kaip krepšinis, futbolas, tinklinis, bėgimas ar stalo tenisas, bet ir galės sudalyvauti organizuojamose skirtingų sporto šakų varžybose, kurių nugalėtojai neliks nepasveikinti.
„Strops“- tai nauja sporto mada, subalansuota kiekvienam: Tau, Tavo šeimai, Tavo draugams!

Daugiau informacijos apie festivalį ČIA