Europos jaunių-jaunučių čempionato komandinių varžybų rezultatai

Slovakijos sostinėje Bratislavoje vykstančiame Europos jaunių-jaunučių čempionate šiandien, liepos 14 d., baigėsi komandinės varžybos ir paaiškėjo komandiniai čempionai.  Sėkmingiausiai komandinėse varžybose iš Lietuvos atstovų pasirodė jaunučiai vaikinai – Medardas Stankevičius ir Agnius Kačerauskas, treniruojami Viktoro Stankevičiaus. Nuo jiems iškelto tikslo – patekti tarp 8 stipriausių komandų sportininkai liko per kelis laiptelius, pirmenybėse jie užima 10-ąją poziciją. Nors sportininkams grupės varžybos susiklostė ne itin sėkmingai, jie atkrintamosiose varžybose 3:1 įveikė Vengrijos rinktinę, tačiau sekančioje kovoje 1:3 nusileido Rusijos rinktinei. Po šio pralaimėjimo sportininkams liko kova dėl 9-16 vietų. Čia rezultatu 3:0 lietuviai įveikė Anglijos ir Portugalijos rinktines, tačiau kovoje dėl 9 vietos 1:3 nusileido Graikijos rinktinei. 

Jaunutės mergaitės Erika Satkevičiūtė ir Kornelija Ščiglaitė (treneris Rytis Velička) čempionato galutinėje įskaitoje iškovojo 18 vietą ir įvykdė joms iškeltą tikslą – patekti tarp 24 komandų. Sportininkės sėkmingai pasirodė grupės varžybose, kuriose iš 5 komandų užėmė 2-ą vietą. Tačiau atkrintamosiose varžybose 1:3 nusileido Turkijos komandai ir toliau galėjo kovoti tik dėl 17-24 vietų. Sportininkės rezultatu 3:1 nugalėjo Austrijos ir Ispanijos rinktines, bet galutinėje kovoje dėl 17 vietos rezultatu 1:3 turėjo pripažinti Vengrijos sportininkių pranašumą.

Lietuvos jaunių rinktinės komandinėse varžybose pasirodė nesėkmingai. Jauniai vaikinai Benas Skirmantas, Rimas Lesiv, Romualdas Franckaitis (trenerė Lina Sabaliauskienė) užėmė 36-ą vietą. Grupės varžybose sportininkai užėmė 3-ią vietą ir į atkrintamąsias varžybas nepateko. Kovoje dėl 33-36 vietų sportininkai 3:1 įveikė Armėniją ir Airiją. 

Jaunių merginų rinktinės narės Eglė Orlovaitė, Vanesa Ražinskytė, Jogailė Rudzinskaitė (treneris Artūras Orlovas) liko 30 pozicijoje. Sportininkės grupės varžybose užėmė 4-ą vietą ir į atkrintamąsias nepateko. Kovoje dėl 29 vietos sportininkės 1:3 pralaimėjo Suomijai.

Jaunių vaikinų komandinėse varžybose iš viso varžėsi 40 komandų, merginų komandų buvo 34. Jaunučių merginų rinktines atstovavo taip pat 34 rinktinės, o vaikinų – 42 rinktinės.

Rytoj, liepos 15 d., Lietuvos sportininkai pradeda kovas asmeninėse varžybose.                                                                                                                          

Čempionato rezultatai ČIA