Lietuvių rezultatai Europos mini jaunučių čempionate

Rugpjūčio 28-30 d. vyko Europos mini jaunučių čempionatas Prancūzijoje, kuriame dalyvavo ir Lietuvos atstovės.

2003 m. kategorijoje kvalifikacinėse grupės varžybose 4-oje grupėje Emilija Riliškytė rezultatu 3:0 nugalėjo prancūzę Massenat Loanne, tačiau 1:3 turėjo pripažinti vokietės Leonie Berger pranašumą ir grupėje užėmė 2-ąją vietą. 14-oje grupėje Kornelija Riliškytė įveikė abi savo varžoves, rezultatu 3:0 nugalėjo Cecile Ancelot iš Prancūzijos, o Olandijos atstovę Emma Van der Zanden 3:2, ir grupėje užėmė pirmają vietą. Abi Lietuvos jaunosios stalo tenisininkės pateko į pagrindinį etapą.  

Pagrindinėje lentelėje E.Riliškytė rezultatu 3:2 įveikė Belgijos sportininkę Estelle Duvivier. Tolimesnėje kovoje dėl patekimo į aštuntfinalį sportininkė 2:3 turėjo pripažinti rumunės Diana Radu pranašumą ir galėjo tęsti kovas tik dėl 9-16 vietų. Čia lietuvei nepavyko įveikti Rusijos stalo tenisininkės Arinos Slautinos, kuriai pralaimėjo 0:3. Po šio pralaimėjimo sportininkės laukė kova su sese Kornelija Riliškyte, kurią ji laimėjo 3:0 ir galutinėje įskaitoje užėmė 13-ą vietą. Pagrindinėje lentelejė K. Riliškytė 3:1 nugalėjo varžovę Andrea Hnojska iš Čekijos, tačiau aštuntfinalio atkaklioje kovoje rezultatu 2:3 pralaimėjo Sophia Klee iš Vokietijos. Patyrusi pralaimėjimą 0:3 prieš baltarusę Ulvana Alkhouskaya ir pralaimėjusi E.Riliškytei, sportininkė užėmė 15-ą vietą.

2004 m. kategorijoje 9-oje grupėje Gerda Šišanovaitė 3:0 nugalėjo prancūzę Fanny Demarin, bet 1:3 nusileido rumunei Elena Zaharia ir grupėje užėmė 2-ąją vietą. Pagrindiniame etape šešioliktuko kovoje sportininkė 3:2 įveikė Ivona Striga iš Kroatijos. Lietuvos sportininkė suklupo kovoje dėl patekimo į aštuntfinalį, kur 1:3 turėjo pripažinti vokietės Katharina Bondarenko-Getz pranašumą. Kovoje dėl 9-16 vietų sportinkė nusileido Iolanta Yevtodii iš Ukrainos, Ioana Sangeorzan iš Rumunijos ir Frete Loa-Line iš Prancūzijos ir užima 16-ąją vietą.

13-oje grupėje žaidusi Laura Abaravičiūtė grupės varžybose rezultatu 1:3 pralaimėjo Abigaelle Poirot iš Prancūzijos ir 0:3 Naomi Prankjkovic iš Vokietijos ir grupėje užėmė 3-iąją vietą. Sportininkei liko tik paguodos varžybos. Paguodos varžybose L.Abaravičiūtė užėmė 9-ąją vietą.

Emilija Riliškytė – 13 vieta;
Kornelija Riliškytė – 15 vieta;
Gerda Šišanovaitė – 16 vieta;
Laura Abaravičiūtė paguodos varžybose – 9 vieta.

Europos mini jaunučių čempionato REZULTATAI{jcomments off}