17-a stalo teniso trenerių sėkmingai pabaigė Olimpinio Solidarumo ITTF – PTT Level 1 kursus

Olympic Solidarity ITTF - PTT Level 1 coursesLietuvos stalo teniso asociacija bendradarbiaudama su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu dalyvavo Olimpinio solidarumo teikiamame projekte kelti trenerių kvalifikaciją.

Šiais metais Lietuvos stalo teniso asociacija viena pirmųjų gavo patvirtinimą spalio 5-14 d. Vilniuje vykdyti Tarptautinės stalo teniso federacijos (trump. ITTF) ITTF-PTT Level 1 mokymus stalo teniso trenerių kvalifikacijai kelti. Mokymus vedė sertifikuotas ITTF lektorius iš Baltarusijos Aleksey Yefremov.

Organizuojamuose kursuose šiais metais dalyvavo septyniolika Lietuvos stalo teniso trenerių, kurie dirba skirtingo pobūdžio grupėse – ruošiantys pradedančiuosius bei dirbantys su jaunučių, jaunių bei nacionalinėmis rinktinėmis. Mokymų metu treneriai išgirdo daug naujos ir naudingos informacijos apie stalo teniso, fizinio parengtumo treniruočių technikas. Taip pat gavo naudingų patarimų ir informacijos apie darbą su žmonėmis turinčiais negelią.

 „Mokymų metu įgijau daug naudingos informacijos apie judesių techniką, žaidimą su daug kamuolių (angl. multiball), kamuoliuko sukimo įvairovę, treniruočių darbo intensyvumą. Kursu metu įgytos žinios motyvuoja mokytis toliau ir ugdyti žinias apie stalo tenisą“, – pasakojo Vilniaus sporto mokyklos „Tauras“ treneris Artūras Orlovas.

Mokymais liko sužavėta ir kita Vilniaus sporto mokyklos „Tauras“ trenerė Jelena Anikejeva.

„Esu jauna trenerė, todėl mokymų metu pasisėmiau informacijos apie pradinukų rengimą: naujų pratimų, naujų derinių, treniruočių vedimo metodikos. Lektorius visada ypač akcentuodavo smūgio atlikimo techniką bei kojų darbą. Treniruočių metu naudosiu lektoriaus patarimus.“

„Norint pasiekti aukštus rezultatus pasaulyje, reikia neatsilikti nuo naujausių stalo teniso tendencijų – tai reiškia nuolat tobulėti ir kelti stalo teniso trenerių kvalifikaciją. Džiaugiuosi, kad mokymuose dalyvavo stalo teniso trenereriai iš skirtingų Lietuvos miestų ir miestelių. Pradėjus sustoti nevalia – todėl norime toliau padėti treneriams kelti savo kvalifikaciją ir ne už ilgo organizuoti antrojo lygio ITTF Level 2 kursus.“

Tarptautinė stalo teniso federacija skatindama vykdyti trenerių kvalifikacijos kėlimo mokymus, įteikė Lietuvos stalo teniso asociacijai 6-is stalo teniso stalų komplektus, kurie bus įteikti geriausiai mokymuose pasirodžiusiems treneriams.