Lietuvos stalo tenisininkės dalyvauja ITTF „World Tour“ Švedijos atvirame čempionate

Švedijos sostinėje Stokholme rytoj prasideda ITTF „World Tour“ (Major serijos) Švedijos atviras čempionatas, kuris vyks lapkričio 11-15 d.

„Major“ serijos Tarptautinės stalo teniso federacijos (ITTF) pirmenybėse varžosi pajėgiausi pasaulio stalo tenisininkai. Šiame čempionate dalyvauja ir Lietuvos stalo tenisininkės: Rūta Paškauskienė, Ugnė Baskutytė ir Vitalija Venckutė.

Moterų atkrintamosiose varžybose Rūtai Paškauskienei (ITTF-87) pirmojo rato žaisti nereikės. Ugnės Baskutytės (ITTF-623) varžovė pirmajame rate bus japonė Marina Matsuzawa, o Vitalija Venckutė kovos prieš Ispanijai atstovaujančią Maria Xiao (ITTF-120). 

Merginų (U-21) atkrintamosiose varžybose U.Baskutytė į antrąjį ratą patenka be žaidimo. Antrajame rate jos laukia susitikimas su Manika Batra (ITTF-189) iš Indijos. V.Venckutės varžovė pirmajame rate bus jaunoji švedė Christina Kallberg (ITTF-331). 

Moterų dvejetų atkrintamosiose varžybose Rūtos Paškauskienės (ITTF-87) ir vengrės Georginos Potos (ITTF-30) duetas į antrą ratą patenka be žaidimo. Antrajame rate jos susitiks su Bosnijos ir Hercogovinos sportininke Emina Hadziahmetovic (ITTF-271) ir portugale Leila Oliveira (ITTF-327). U.Baskutytės ir V.Venckutės dvejeto pora pirmajame rate kovos prieš švedes Filippa Bergand (ITTF-447) ir Ellen Holmsten (ITTF-436).