2016 m. Lietuvos jaunimo čempionai: V.Venckutė ir B.Skirmantas

Šeštadienį Vilniuje 16 merginų ir vaikinų varžėsi Lietuvos jaunimo čempionate. Čempionų titulus iškovojo kaunietė Vitalija Venckutė (treneris Viktoras Stankevičius) ir Benas Skirmantas iš Šiaulių (trenerė Lina Sabaliauskienė).

V.Venckutė tik po itin atkaklios kovos finale 4:3 (6,-6,8,9,-12,-9,6) palaužė Vanesos Ražinskytės (tr.Lina Sabaliauskienė) pasipriešinimą. Bronzos medalį iškovojo panevėžietė Erika Satkevičiūtė, 3:1 įveikusi kitą Panevėžio atstovę Aistę Dervinytę. Abi sportininkes treniruoja Rytis Velička.

Finalo akistatoje Benas Skirmantas 4:0 (5,10,9,5) nugalėjo Rimą Lesiv iš Jonavos (tr.Saulius Bureika). Trečioji vieta be kovos atiteko Medardui Stankevičiui.

Merginų dvejetų varžybose čempionėmis tapo kauniečių Vitalijos Venckutės ir Jogailės Rudzinskaitės pora, 3:2 įveikusi panevėžietes A.Dervinytę ir E.Satkevičiūtę. Trečioji vieta atiteko Vanesos Ražinskytės ir Ievos Šimkutės bei vilniečių Emilijos Riliškytės ir Kornelijos Riliškytės poroms.

Vaikinų dvejetų varžybose triumfavo kaunietis Ignas Navickas ir Romualdas Franckaitis iš Joniškio, 3:2 nugalėję kauniečių Medardo Stankevičiaus ir Tautvydo Ruzgo duetą. Trečiosios vietos laimėtojai – Rimo Lesiv ir Beno Skirmanto bei Agniaus Kačerausko ir Konstantin Oreškin poros.

Mišrių dvejetų rungtyje pergale džiaugėsi kauniečių Vitalijos Venckutės ir Medardo Stankevičiaus pora, kurie rezultatu 3:1 šventė pergalę prieš staigmeną pateikusią ir finalą pasiekusią Širvintų atstovų Karolinos Raginskaitės ir Daimono Ušacko porą. Trečiąją vietą iškovojo Kornelijos Riliškytės ir Rimo Lesiv bei Beno Skirmanto ir Vanesos Ražinskytės poros.

Lietuvos jaunimo čempionato 1-3 vietų vienetų varžybų laimėtojai iškovojo teisę dalyvauti sausio pabaigoje vyksiančiame Lietuvos čempionate.

Lietuvos jaunimo čempionato REZULTATAI