Lietuvos veteranų laimėjimai Šiaurės Europos šalių čempionate

Š.m. balandžio 8-10 d. Norvegijos mieste Bergene vyko Šiaurės Europos šalių veteranų stalo teniso čempionatas.

Jame dalyvavo 178 žaidėjai iš 7 šalių, tarp kurių – 13 entuziastų iš Lietuvos. Lietuvos stalo teniso veteranai iš Šiaurės Europos šalių čempionato grįžo su medaliais. 

Ligitos Sakavičienės paruoštas pranešimas apie lietuvių pasirodymą Šiaurės Europos šalių čempionate:

„Kai Povilas Bagužis iš Panevėžio stovi ant aukščiausios pakylos, jauti tokį pasididžiavimą, kad norisi šiuo jausmu dalintis su visa Lietuva. Savo amžiaus grupėje Povilas tapo čempionu ir pelnė vienintelį aukso medalį šaliai vienetuose. Gudrusis Povilas pusfinalyje nugalėjo švedą Hansą Borjessoną, lietuvaičių draugą, anksčiau pelniusį daug medalių poroje su Liuda Kalpokiene.  
 
75 m. ir vyresni grupėje Jonas Juozaitis iškovojo sidabro, o Juozas Morkevičius – bronzos medalius.

Remigijus Juknelis dėka savo užsispyrimo, tikėjimo ir truputėlio laimės pateko į pusfinalį. Ten susitiko su būsimu čempionu, teko pripažinti švedo pranašumą, tačiau visi džiaugėmės trečia Remigijaus vieta.

Vladimirui Obuchovui žaidžiant dėl patekimo į finalą, deja, sėkmė nusišypsojo priešininkui (keturi švedo fuksai žaidžiant daugiau – mažiau). Vladimirui atiteko bronza.

Tarptautinių varžybų naujokas Ričardas Strigo tapo paguodos finalo nugalėtoju, nuskriaudęs norvegą, kuris yra atstovavęs nacionalinę rinktinę olimpiadoje. Po šios pergalės vienas norvegas net pasisiūlė būti Ričardo treneriu.

Pusę auksinio medalio iškovojo Ligita Sakavičienė, poroje su švede Lena Johnsson, (kuri yra didžiausia Ligitos konkurentė vienetuose) finale pralošinėję 0:2, ištvermingai pakovojo ir nugalėjo latvių porą 3:2.

Uteniškė Virginija Liškauskienė poroje su latve Vera Gurtajute iškovojo trečią vietą. Jos nugalėjo labai stiprią norvegių porą, o pusfinalyje pralošė būsimoms čempionėms.

Vieni džiaugiasi medaliais, kiti – kolegų pergalėmis ir naujais įspūdžiais. Užburia lietuvaičių vienybė, Kauno „jaunimo“ išmintis ir humoras, džiugina širdį „brandžiųjų“ sportininkų pasiryžimas, kelionės sunkumų nugalėjimas, įkvėpimas būti stipriems.

Estija, Latvija (nekalbant apie skandinavus) jau organizavo šiuos turnyrus. Tikime, kad atsiras toks šaunus lietuvis, kuris suorganizuos tokį čempionatą Lietuvoje ir linkime sėkmės visiems, kas po mėnesio Alikantėje (Ispanijoje) dalyvaus pasaulio stalo teniso veteranų čempionate."

Varžybų REZULTATAI