Trenerės J. Anikejevos dalyvavimo ETTU Eurotalentų atrankos stovykloje ataskaita

2016 m. balandžio 4-10 dienomis Liuksemburge vyko CTTC-E/Eurotalents Hopes Selection Camp, kuriame dalyvavau su SM “Tauras“ auklėtinėmis Laura Abaravičiūte 2004 m.g. ir G.Šišanovaite 2004 m.g., L.Laketčenko (Šalčininkai), A.Chmelevskiu (Kaunas).

Stovykloje dalyvavo 15 mergaičių ir 17 berniukų iš Europos šalių. 
Jaunuosius stalo tenisininkus sparingavo šeši pajėgūs Kinijos sportininkai.
Stovykla prasidėjo nuo trenerių susitikimo su stovyklos organizatorių-trenerių komanda. Buvo pristatyta ir aptarta stovyklos vykdymo programa ir dienotvarkė. Stovyklos diena prasidėjo nuo rytinės mankštos, kuria vedė vienas iš trenerių. Po pusryčių nuo 9.00 iki 11.50 vyko I treniruotė, kurią sudarė pramankšta, technikos veiksmų mokymo ir tobulinimo dalis, psichologinio parengimo dalis ir fizinis parengimas. Po pietų buvo numatytas poilsis, kai sportininkams buvo draudžiama išeiti iš kambarių, rekomenduota ramiai praleisti laiką. Nuo 15.00 iki 17.50 vyko II treniruotė, kurios metu po pramankštos sportininkai atliko technikos smūgių derinių mokymo pratimus, antroje dalyje – Multi-ball pratimus. Vakarais buvo surengtos paskaitos, kurių metu treneriai iš Kinijos atsakinėjo į mūsų klausimus, aiškino šiuolaikinio stalo teniso smūgių technikos ypatumus ir akcentus, kojų darbo techniką ir jos treniravimo metodus.

Stovyklos metu vyko varžybos. Pirmą dieną žaidė reitingavimo turnyrą: sportininkus paskirstė į du pogrupius, žaidė rato sistema iki dviejų laimėtų setų, pradedant 5:5. Toliau žaidėjai varžėsi finalinėse grupėse, į kurias pasiskirstė pagal užimtas pogrupiuose vietas ( 1-2 vietos –į I finalą, 3-4 vietos – į II finalą…). Pagal turnyro rezultatus vaikus paskirstė į A ir B lygius treniruotėms. L.Abaravičiūtė ir G.Šišanovaitė pateko į stipriausiųjų grupę, L.Laketčenko ir A.Chmelevskis į silpnesnių grupę.

Baigiamajame turnyre (žaista tokiu pat principu kaip ir I turnyras, tik pilnai iki trijų laimėtų setų) visą pakylą užėmė Kinijos atstovai. Lietuvos sportininkų rezultatai tokie: G.Šišanovaitė užėmė10 vietą, L.Abaravičiūtė -14 vietą, L.Laketčenko -18 vietą ir A.Chmelevskis-15 vietą. Viso žaidė 18 nergaičių ir 20 berniukų.

Man ir vykusių su manimi sportininkų komandai stovyklos atmosfera, darbo organizavimas, galimybė stebėti aukšto lygio Kinijos sportininkų žaidimą, pasaulinio lygio trenerių dėmesys ir patarimai paliko neišdildomą įspūdį. Aktyviai dalyvavome visuose treniruotėse ir paskaitose, stropiai vykdėme visas užduotis, stengėmės ištaisyti nurodomas technikos problemas ir išmokti teisingo smūgių atlikimo. Pasireiškė sportininkų fizinio parengimo trūkumas, stiprus fizinis ir emocinis nuovargis į stovyklos pabaigą.

Labai džiaugiuosi vaikų darbštumu, sąžiningumu, atkaklumu vykdant pratimus ir trenerių nurodymus. Daug pastangų, noro išmokti, savikontrolės savybių sportininkai parodė treniruočių ir varžybų metu.

Savo, sportininkų ir jų tėvų vardu nuoširdžiai dėkojame už suteiktą galimybę ir paramą dalyvauti tokio aukšto lygio stovykloje.

Trenerė Jelena Anikejeva