Lietuvos stalo tenisininkai iš Europos studentų žaidynių grįžo su trimis medaliais

Europos studentų žaidynėse net tris medalius Lietuvai iškovojo Lietuvos čempionas Alfredas Udra ir aukščiausią reitingą tarptautinėje klasifikacijoje turintis lietuvis Tomas Mikutis. A. Udra vienetų rungtyje tapo vicečempionu, o Tomas Mikutis pasipuošė bronzos medaliu. Vaikinų dvejetų rungtyje sportininkų duetas džiaugėsi bronzos medaliais.

Vienetų varžybų ketvirtfinalyje puikiai pasirodęs A.Udra 3:0 įveikė Lenkijos atstovą Robert Floras (ITTF-150). Pusfinalyje A.Udra susirėmė su rusu Boguslaw Kozcyk, kurį nugalėjo 3:1 ir pateko į finalą. Finalinėje akistatoje A.Udra 0:3 turėjo pripažinti turko Gencay Menge pranašumą. Lietuvis stalo tenisininkas iškovojo sidabro medalį.

Tomas Mikutis taip pat sėkmingai keliavo medalio link. Pusfinalyje jis tik po atkaklios kovos 2:3 nusileido būsimajam čempionui G. Menge. 

Vaikinų dvejetų rungtyje A.Udros ir T.Mikučio duetas šešioliktfinalyje 3:0 sutriuškino kroatus Matej Mamut  ir Frane Runjic, aštuntfinalyje 3:1 įveikė olandų porą Simon Goessens ir Steffen Greup, o ketvirtfinalyje 3:0 šventė pergalę prieš kipriečius Marios Yangou ir Yangos Yangou. Pusfinalyje lietuviams nepavyko įveikti rusų Ramyl Mutygullin ir Taras Merzlikin. Mūsų atstovai 0:3 pralaimėjo savo varžovams, tačiau puikiai žaidę sportininkai iškovojo bronzos medalius.

Merginų kategorijoje geriausiai pasirodė Aistės Macaitės ir Ingridos Preidžiūtės pora, kuri dvejetų rungtyje pateko į stipriausiųjų aštuntuką. 

Europos studentų žaidynių rezultatai ČIA