60-asis Europos jaunių čempionatas 2017

Portugalijoje Gondomar mieste vyksta Europos jaunių-jaunučių čempionatas. Europos jaunių čempionate dalyvauja 11 geriausių Lietuvos sportininkų.

Liepos 19d, Lietuvos sportininkai pradėjo mišrių dvejetų susitikimus. Jaunučių grupėje kartu žaidžia V. Samakaljevas ir A. Dervinytė, E. Riliškytė ir Kruatijos atstovas L. Zovko, K. Riliškytė ir Portugalijos atstovas T. Li, E. Klarenbeek ir Suomijos atstovė A. Heljala.
Jaunių grupėje kartu žaidžia R. Lesiv ir K. Ščiglaitė, E. Satkevičiūtė ir A. Kačerauskas, A. Dervinytė ir Kruatijos atstovas M. Martinek,
M. Stankevičius ir Baltarusijos atstovė M. Baltushite.

Pirmus susitikimus jau sužaidė: V. Samakaljevas ir A. Dervinytė kovojo prieš Slovakijos ekipą ir įveikė juos rezultatu 3:1, E. Klarenbeek ir Suomijos atstovė A. Heljala taip pat žaidė prieš Solvakijos komandą ir pralaimėjo 3:0, Lesiv ir K. Ščiglaitė nugalėjo prieš Izraelio sportininkus 3:1, atkaklioje kovoje A. Dervinytė ir Kruatijos atstovas M. Martinek įveikė Serbijos-Latvijos mišrų dvejetą 3:2, E. Satkevičiūtė ir A. Kačerauskas pirmame susitikime pralaimėjo Čekijos astovams.
Linkime sportininkams sėkmės!

Lietuvos komandinių varžybų rezultatai Europos jaunių čempionate:
Jaunutės mergaitės Emilija ir Kornelija Riliškytės (trenerė Jolanta Prūsienė) G pogrupyje iškovojo pirmąją vietą. Rezultatu 3:0 įveikė Maltos ir Kipro komandas, 3:1 įveikė Velso komandą. Dėl pirmos vietos pogrupyje kovojo su Slovakijos jaunutėmis ir pergale iškovojo rezultatu 3:2. Liepos 16d. jaunučių amžiaus grupėje (U-15) sesės Emilija ir Kornelija Riliškytės atkrintamose varžybose laimėjo prieš Lenkijos merginų komandą rezultatu 3:2 ir pateko 16-ą ( trenerė Jolanta Prūsienė). Šešioliktuko kovose sesės nugalėjo Kroatijos atstoves 3:0 ir pateko į Europos jaunučių geriausių 8-ą. Ketvirtfinalyje seserys pralaimėjo Pracūzijos ekipai rezultatu 3:0. Susitikime su Moldovos merginomes Lietuvos komanda nugalėjo rezultatu 3:2 ir išsikovojo galimybę žaisti dėl 5 vietos. Dėl penktos vietos kovojo su Rumunijos merginomis ir pralaimėjo 3:1.

Jaunučiai vaikinai –V. Samakaljevas ir E. Klarenbeek (treneris Hen Alon) F pogrupyje liko antri, pergales iškovojo prieš San Mariną rezultatu 3:2 ir prieš Liuksenburgą rezultatu 3:0. Nepasipriešino tik Norvegijos komandai, susitikimą pralaimėjo 3:0. Tolimesnės kovos vaikinų ekipai buvo nesėkmingos pralaimėjo Austrijos ir Turkijos bei Suomijos komandoms. Susitikime dėl vietos nugalėjo prieš Latvijos komandos ir liko 27 vietoje.

Jauniai vaikinai R. Lesiv, M. Stankevičius ir A. Kačerauskas( treneris Saulius Bureika) E Grupės varžybose sportininkai užėmė 2-ą vietą. Rezultatu 3:1 įveikė Ukrainos vaikinus, tačiau atkaklioje kovoje pralaimėjo Švedijos komandai 3:2. K grupėje vaikinai liko antroje vietoje įveikė Portugalijos komandą 3:2 ir pralaimėjo prieš Šveicarijos komandą taip pat 3:2. Kovose dėl 21 vietos sportininkai nugalėjo Austrijos ir Liuksenburgo ekipas ir liko 21.

Jaunių merginų rinktinės narės A. Dervinytė, K. Ščiglaitė ir E. Satkevičiūtė (treneris Valdas Martinkus). Sportininkės G grupės varžybose užėmė 3-ą vietą ir į atkrintamąsias nepateko. Pogrupyje įveikė Kipro komandą rezultatu 3:0, nusileido Portugalijos ir Ukrainos komandoms. Grupėje P merginos užėmė pirmą vietą, įveikė 4 komandas: Šveėicarijos, Armėnijos, Suomijo ir Latvijos. Tolimesnėse kovose su Liuksenburgo komanda žaidė dėl 25 vietos ir nugalėjo rezultatu 3:0

Visus rezultatus galite rasti ČIA.

Attachment