Joniškiečiai pažymėjo tris stalo teniso jubiliejus

Rugsėjo 09 – 10 dienomis Joniškio rajono stalo tenisininkai minėjo savo sporto šakos 85-metį. Ta proga buvo surengtas tarptautinis jau XXVIII STK “Sidabra” taurės turnyras, o taip pat ir stalo teniso atributikos ir dokumentinė paroda bei konferencija, kurioje dalyvavo 69 (48 Vyrai ir 21 Moteris) dalyviai iš Latvijos ir 14 Lietuvos miestų bei rajonų.
Komandinėse varžybose Vyrų grupėje žaidė 13 komandų. I-ąją vietą iškovojo Šilutės „Varmo“ komanda (M.Vilkas, J.Piekautas ir K.Pundinas). II-oje vietoje Joniškio „Šiaurės vartai“ (Ro.Franckaitis, V.Martinkus ir M.Jučinskas), o III-iąją vietą šiame turnyre pelnė Akmenės “Mažoji raketė” (K. Barauskas, G.Adomaitis ir J.Dvariškis).
Moterų komandų varžybose tarp 7 komandų I-ąją vietą pelnė Klaipėdos “Etna” – VSTA” (V.Reliūgė, A.Petrauskienė ir A.Macaitė), II-je vietoje MIX –I (P-V) komanda (A;Melaikaitė, L.Abaravičiūtė ir N.Alon), ir III-ioje MIX – II (V) žaidėjos (M.Kraujūnaitė, M. Mortūnaitė ir G.Abaravičiūtė).
Asmeninėse varžybose nugalėtoju tapo panevėžietis Valdas Martinkus, aplenkęs joniškietį Romualdą Franckaitį ir Latvijos atstovą Janį Svikį. Moterų tarpe geriausiai žaidė Augustė Melaikaitė (P), aplenkusi Neta Alon (V) ir Andželką Petrauskienę (Kl). Nugalėtojams buvo įteiktos puikios taurės, spindintys medaliai ir diplomai .
Jubiliejų – Lietuvos ST – 90, Joniškio – 85 ir STK “Sidabra” – 20 paminėjimas vyko šeštadienio pavakare Raudonojoje sinagogoje. Ta proga čia buvo surengta stalo teniso atributikos ir dokumentikos paroda, kurioje eksponuota – istorinės knygos iš įvairių pasaulio šalių, stalo teniso taisykles (nuo pirmųjų lietuviškų 1933 m.), įvairios konfiguracijos senovinės raketės, kamuoliukai, ženkliukai, čempionatų programos, įvairių firmų katalogai ir žurnalai, kalendoriai, plakatai, paveikslai, vaikų piešiniai ir t.t..
Raudonojoje sinagogoje konferencijos dalyviams buvo demonstruojamas filmukas apie dabartinio laikotarpio stalo tenisininkų gyvenimą.
Rajono savivaldybės vadovai, seimo nario V.Gailiaus padėjėja, Sporto centro vadovai pasveikino nusipelniusius rajonui ir geriausių rezultatų pasiekusius stalo tenise žmones. Dauguma atvykusių svečių taip pat sveikino joniškiečius, mininčius savo ir Lietuvos 90-mečio jubiliejus.
Šventės dalyviai vakarojo kavinėje “Fortūna”, kuriuos smagiomis dainomis ir atrakcionais linksmino taip pat gerai valdantis stalo teniso raketę telšiškis Antanas Repšys pravardžiuojamas “žmogumi orkestru”.

Stalo tenisininkų vardu
STK “Sidabra” p-ko pavaduotojas
Sporto centro treneris Romualdas Franckaitis

Attachment