Lietuvaitės Vengrijos atvirame jaunių jaunučių čempionate kovos dėl medalio

Lapkričio 8-12 dienomis vykstančiame Vengrijos jaunių ir jaunučių atvirajame čempionate Szombathely mieste dalyvauja 8 Lietuvos atstovai. Jaunučių grupėje, komandinėje rungtyje merginos Kornelija ir Emilija Riliškytės bei Gerda Šišanovaitė (trenerė Jolanta Prūsienė) puikiai pasirodė, grupėje įveikusios Anglijos atstoves 3:0 ir Singapūro ekipą rezultatu 3:1. Išėjusios iš grupės jos pateko tiesiai į ketvirtfinalį kuriame susidūrė su Čekijos atstovėmis, ir įveikusios jas rezultatu 3:2 keliavo į pusfinalį užsitikrindamos sau medalį, pusfinalyje šiandien jos susikaus su Rusijos atstovėmis. Asmenines varžybas jos pradės šiandien.

Jaunučių berniukų grupėje Lietuvai atstovaujantis Ignas Šišanovas komandinėje rungtyje žaidė kartu su atstovu iš Peru, tačiau jie iš grupės neišėjo rezultatu 3:1 nusileidę Šveicarijos ekipai ir 3:0 pralaimėję vengrams. Asmenines varžybas I. Šišanovas taip pat pradės šeštadienį.

Jaunių merginų komandai atstovaujančioms merginoms Augustei Melaikaitei, Kornelijai Ščiglaitei, Aistei Dervinytei ir Erikai Satkevičiūtei (treneris Rytis Velička), grupėje teko susirungti su Hong Kongo ir Čekijos atstovėmis, tačiau abiems ekipoms merginos nusileido 3:0 ir į kitą etapą nepateko.

Asmeninėse rugtyse K. Ščiglaitė, A. Dervinyte ir E. Satkevičiūtė iš grupės neišėjo, A. Melaikaitė grupėje nusileidusi varžovei iš Vengrijos O. Feher pateko į kitą etapą, tačiau ten rezultatu 4:1 nusileido varžovei iš Slovėnijos A. Vovk ir turėjo tenkintis 33 vieta.

Dvejetų varžybose A. Melaikaitė kartu su K. Ščiglaite antrame rate po atkaklios kovos 3:2 nusileido Vengrijos atstovėms. A. Dervinytė kartu su E. Satkevičiūte pirmame rate įveikusios Slovakijos atstoves, antrame rate turėjo pripažinti kaimynių iš Lenkijos pranašumą, ir kartu su A. Melaikaite ir K. Ščiglaitė dalinasi 17-ta vieta.

https://www.ittf.com/tournament/2765/2017/hungarian-junior-cadet-open-ittf-premium-junior-circuit/

Jaunučių grupėje dvejetų varžybos prasidės šeštadienį. Linkime didžiausios sėkmės tolimesnėse kovose!

Attachment