Jaunių rinktinės

Atrankos kriterijai patekti į Lietuvos jaunių rinktinę

  1. Dalyvauti keturiose varžybose (trijose privalomai):
    1. Jaunių TOP-12;
    2. Jaunimo čempionatas;
    3. Jaunių čempionatas;
    4. Pajėgiausių jaunių TOP-12.
  2. Trijų varžybų aukščiausios vietos (pvz. 1+1+1=3) yra sumuojamos. Mažiausiai taškų surinkęs žaidėjas tampa pirmu numeriu, antra taškų sumą surinkęs žaidėjas tampa antru numeriu ir t.t. Imti keturias įskaitines varžybas, ir iš jų skaičiuoti trijų varžybų geriausią rezultatą. Taškai už varžybas skaičiuojami tokiu būdu: 1 vieta – 10 taškų, 2 vieta – 9 taškai, 3 vieta – 8 taškai ir t.t. kas vieta vienu tašku mažėja. Lietuvos jaunių čempionato 1 vietos laimėtojo taškų suma dauginama iš 1,3 koeficiento siekiant čempionui suteikti minimalų pranašumą, bet taip pat nepanaikinant konkurencinės kovos, 2 vieta – 9 taškai, 3 vieta – 8 taškai ir t.t. Koeficientas taikomas tik čempionui.
  3. Surinkęs lygią taškų sumą, aukštesnė vieta atitenka žaidėjui jaunių čempionate užėmusiam aukštesnę vietą.
  4. Jaunių rinktinę sudaro trys pagrindiniai žaidėjai.
  5. Pirmojo numerio sportininko treneris tampa rinktinės treneriu, antrojo numerio sportininko treneris tampa antru treneriu.
  6. Pagal trijų varžybų rezultatus jaunių rinktinės kandidatais gali būti iki aštuonių žaidėjų.
  7. Sportininkai, negalintys dalyvauti įskaitinėse varžybose, privalo pateikti nedalyvavimo priežastis pateisinančius dokumentus: jei trauma ar liga – pateikti  med. pažymą, jei dalyvauja užsienio klubų varžybose, privaloma pateikti tvarkaraštį, jeigu dubliuojasi su įskaitinėmis varžybomis.