2019 M. LIETUVOS OLIMPINIŲ VILČIŲ PIRMENYBIŲ NUGALĖTOJAIS TAPO – MARIJA MIKALAUSKYTĖ IR LUKAS LAKETČENKO

Dvi dienas vykusios pirmenybės išaiškino 2019 m. keturių rungčių (asmeninės, mergaičių dvejetai, berniukų dvejetai, mišrūs dvejetai) nugalėtojus ir prizininkus. Šį savaitgalį vykusių Lietuvos Olipminių vilčių pirmenybių rezultatai ko gero nustebino ne vieną. Į pirmąjį finalą nepateko Gabija Abaravičiūtė, Karina Ivanauskaitė, Lukrecija Juchnaitė. Pogrupiuose pralošusios po du susitikimus, mergaitės neteko teisės kovoti dėl prizinių vietų.

Su vienu pralošimu Marija Mikalauskytė (Vilnius, SM „Tauras“, tren. Artūtas Orlovas) tapo šių varžybų nugalėtoja, antrą vietą užėmė Simona Rimkevičiūtė (Mažeikiai, Raimondas Jackevičius), trečią vietą užėmė Laura Grigorukaitė (Panevėžio KKSC, tren. Valdas Martinkus).

4-a vieta – Diana Tabunova (Vilniaus raj., tren. Markas Vaitonis)

5-a vieta – Karina Alkimavičiūtė (Šilutė, tren. Artūras Silius)

6-a vieta Goda Dovydaitytė ( Šiauliai, SM „Dubysa, tren. Lina Sabaliauskienė)

7-a vieta Skaiva Jovaišaitė (Šiauliai, SM „Dubysa“,tren. Lina Sabaliauskienė )

8-a vieta Medeinė Stankevičiūtė (Vilnius, SM „Tauras“, tren. Eglė Stuckytė)

Dėl pirmos vietos dvikova vyko tarp Lietuvos jaunučių rinktinės narių Gyčio Kneziaus ir Luko Laketčenko. Šį kartą savo pranašumą, įveikęs priešininka rezultau 3:0,  įrodė šalčininkietis L. Laketčenko (tren. Viktoras Frizelis), kuris ir buvo apdovanotas nugalėtojo taure. G. Knezius (Panevėžio KKSC, tren. Valdas Martinkus) užėmė antrą vietą ir pasipuošė sidabro medaliu. Trečios vietos laimėtojas vilnietis Ignas Šišanovas (SM „Tauras“, tren. Inga Kardauskaitė Orlovienė).

4-a vieta Marijus Jučinskas (Telšiai, tren. Remigijus Gustys)

5-a vieta Vilius Kavaliauskas (Kaunas, SM „Gaja“, tren. Viktoras Stankevičius)

6-a vieta Nikita Objedkov (Šalčininkai, tren. Valerijus Mazolis)

7-a vieta Ervinas Uzialo (Vilnius, SM „Tauras“, tren. Artūras Orlovas)

8-a vieta Titas Mitkevičius (Telšiai, tren. Remigijus Gustys)

Mergaičių dvejetų rungties čempionėmis tapo ir aukso medaliais apdovanotos Gabija Abaravičiūtė (Vilniaus raj., tren. Aurelija Kybartaitė) ir Laura Grigorukaitė (Panevėžys, tren. Valdas Martinkus). Antrą vietą užėmė Simona Rimkevičiūtė (SM „Mažeikiai“, tren. Raimondas Jackevičius) ir Goda Dovydaitytė ( Šiauliai, SM „Dubysa, tren. Lina Sabaliauskienė). Trečia vieta dalinosi Gabriela Gaidukevič (Vilnius, SM „Tauras“, tren. Algirdas Majorovas) su Marija Mikalauskyte (Vilnius, SM „Tauras“, tren. Artūtas Orlovas) ir Ugnė Grincevičiūtė su Lukrecija Juchnaite (abi merginos iš Vilniaus, SM „Tauras“, tren. Jolanta Prūsienė).

Berniukų dvejetų rungties čempionais tapo Gytis Knezius (Panevėžio KKSC, tren. Valdas Martinkus) ir Marijus Jučinskas (Telšiai, tren. Remigijus Gustys), sidabro medalius iškovojo Lukas Laketčenko ir Nikita Objedkov (Šalčininkai, tren. Valerijus Mazolis, Juzefas Kozlovskis), trečia vieta dalinosi Vilius Kavaliauskas (Kaunas, SM „Gaja“, tren. Viktoras Stankevičius) su Aleksandru Vinogradovu (Kaunas, SM „Gaja“, tren. Rolandas Stasiulis) ir SM „Tauras“ auklėtiniai Ignas Šišanovas su Ervinu Uzialo (tren. Inga Kardauskaitė Orlovienė, Artūras Orlovas).

Mišrių dvejetų rungtyje dalyvavo 14 porų. Puikus rezultatas ir iškovota pirma vieta vilniečių Igno Šišanovo ir Gabrielos Gaidukevič! Antrą vietą užėmė panevėžiečiai Gytis Knezius su Laura Grigorukaitė. Gytis visose rungtyse pelnė medalius. Trečios vietos laimėtojai vilnietis Ervinas Uzialo su šiauliete Goda Dovydaitye ir Marijus Jučinskas su Karina Ivanauskaite.

Lietuvos stalo teniso asociacija sveikina visus dalyvavusius, o labiausiai nugalėtojus, prizininkus ir jų trenerius.

Dėkojame Viktorui Frizeliui už pravestas varžybas.

Attachment