Lietuvos stalo tenisininkėms – paskutinė galimybė iškovoti olimpinius kelialapius

Lietuvos stalo tenisininkės stos į lemiamą kovą dėl kelialapių į Tokijo olimpines žaidynes. Portugalijoje balandžio 21-25 dienomis vyks Europos zonos atrankos turnyras. Jame dėl 9 olimpinių kelialapių kovos 41 stalo tenisininkė ir 38 stalo tenisininkai. Moterų varžybose bus išdalinti keturi, vyrų varžybose penki kelialapiai.

Dėl olimpinių kelialapių Portugalijoje varžysis tituluočiausia Lietuvos stalo tenisininkė, trijų olimpinių žaidynių dalyvė ir daugkartinė Europos čempionė 44-erių metų Rūta Paškauskienė ir pasaulio jaunučių čempionato prizininkė 18-etė Kornelija Riliškytė.

„Paskutiniame atrankos turnyre nedalyvaus kelialapius jau turinčios vokietės, austrės, vengrės, lenkės ir rumunės. Bet stiprių varžovių tikrai bus daug, nes tai – paskutinė galimybė iškovoti vietą olimpinėse žaidynėse. Vyks tikras nervų karas. Vis dar trūksta žaidybinės patirties, nes stalo teniso varžybos buvo sustoję beveik visiems metams. Treniruotėse daug dirbam ir įgavom gerą sportinę formą, tačiau per varžybas vis dar jaučiasi jaudulys ir įtampa. Bet su tuo susidurs visos atrankos turnyro dalyvės“, – sako Atlantos, Sidnėjaus ir Pekino olimpinėse žaidynėse dalyvavusi R. Paškauskienė.

Pasauliniame ITTF reitinge 246 vietą užimanti R. Paškauskienė ir 323 pozicijoje esanti K. Riliškytė žaidė prieš mėnesį vykusiame pasauliniame atrankos turnyre Katare. Abi lietuvės pralaimėjo jau pirmą susitikimą ir pasitraukė iš tolesnės kovos. Europos zonos turnyre bus žaidžiama pagal kitą sistemą. Dalyvės bus suskirstytos į pogrupius ir į atkrintamąsias varžybas pateks po dvi geriausias iš kiekvieno pogrupio.

„Pasauliniame atrankos turnyre žaidžiau su daugkartine Europos čempionatų prizininke, kuri reitinge užima 60 vietą. Man tai buvo pirmas susitikimas karjeroje su elito atstove. Laimėjau pirmą setą ir įrodžiau sau, kad galiu kovoti su tituluotomis varžovėmis. Tai prideda pasitikėjimo savo jėgomis. Paskutiniame atrankos turnyre noriu parodyti kuo geresnį žaidimą ir įgauti kuo daugiau tokio rango varžybų patirties. Šįkart savo galimybes vertinu realiai ir labiau koncentruojuosi į 2024 m. Paryžiaus olimpines žaidynes“, – teigia K. Riliškytė.

Tokijo olimpinėse žaidynėse iš viso žais 172 stalo tenisininkai ir tenisininkės penkiose rungtyse – vyrų ir moterų vienetų, komandinėse bei mišrių dvejetų varžybose.

Rūtos Paškauskienės E grupės varžovės: Yuan Jia Nan (Prancūzija), Yovkova Maria (Bulgarija) ir Musajeva Sabina (Latvija). Kornelija Riliškytė žais J grupėje, kurioje susitiks su: Trigolos Daria (Baltarusija), Lung Lisa (Belgija), Strazar Katarina (Slovėnija).

Sekite renginio informaciją https://www.ettu.org/en/events/european-olympic-singles-qualification/regulations—documents/

https://www.ettu.org/en/events/european-olympic-singles-qualification/draws–amp–results/

Attachment