Svari Kornelijos Riliškytės pergalė Europos stalo teniso čempionate

Varšuvoje (Lenkija) vykusiame Europos stalo teniso asmeniniame čempionate sėkmingiausiai iš Lietuvos sportininkų sekėsi vienai pajėgiausiai, dar jaunių amžiaus Vilniaus sporto mokyklos “Tauras” treniruojamai trenerės Jolantos Prūsienės, sportininkei Kornelijai Riliškytei.

Grupės varžybose K. Riliškytė (ITTF-323) 1:3 pralaimėjo vokietei S. Winter (ITTF -126), bet 3:0 laimėjo prieš slovėnę L.Opeką (ITTF – 641) ir pateko į aukštesnį varžybų etapą. Lietuvos jaunoji sportininkė be didesnio vargo nugalėjo daug aukštesnį reitingą turinčią belgę M.Degraef (ITTF-153) rezultatu 3:0 ir pateko į pagrindinę varžybų lentelę. Burtai lėmė, kad pirmame etape dėl patekimo į 32-ą Kornelija susitiko su labai pajėge Rumunijos sportininke B. Szcos (ITTF – 27), kuriai pralošė 0:4 ir baigė savo dalyvavimą varžybose.

Kiti Lietuvos sportininkai taip pat baigė savo kovas Europos čempionate. Kornelijos sesuo Emilija Riliškytė grupės varžybose laimėjo prieš makedonietę B.Mladenovą (ITTF – 740) 3:0, bet pralošė 1:3 ukrainietei S.Brateyko (ITTF – 96) ir turkei S.Altinkaya(ITTF – 118) 1:3, todėl nepateko į tolimesnį varžybų etapą. Dvejetų rungtyje seserys pralošė 1:3 patį pirmą susitikimą prieš slovakes T.Kukulkovą (ITTF – 112) ir E.Labosovą (ITTF – 330).

Vyrų tarpe tik Kęstučiui Žeimiui (ITTF – 355) grupėje pavyko 3:2 nugalėti rumuną E.Ionescu (ITTF – 1173), bet pralaimėjo 1:3 šveicarui L.Weber (ITTF – 115 ) ir labai apmaudžiai paleido pergalę iš rankų prieš pirmu numeriu grupėje skirstytą serbą Z.Peto (ITTF – 92) rezultatu 2:3. Dvejetų rungtyje Kęstučio Žeimio ir Alfredo Udros pora rezultatu 1: 3 nusileido lenko M.Badowskio (ITTF – 82) ir belgo R.Devoso (ITTF – 90) porai.

Alfredas Udra (ITTF- 271) grupės varžybose pralošė 0:3 slovėnui D.Kozul (ITTF – 87) ir 1:3 rusui L.Katsman (ITTF – 265), o Matas Vilkas (ITTF – 502)rezultatu 1:3 pralošė rumunui R.Sipos (ITTF – 134) ir vengrui T.Lakatos (ITTF – 98).

Lietuvos sportininkams po ilgo laiko tai buvo pirmos tarptautinės varžybos. Rugpjūčio pabaigoje moterys Bulgarijoje, o vyrai Serbijoje kovos Europos atrankos komandinėse varžybose dėl patekimo į Europos komandinį čempionatą, į kurį atsirinks po 24 moterų ir vyrų komandas. Šiuo metu dar nėra žinoma atrankos varžybų sistema, kadangi dėl pandemijos Covid-19 pirmas atrankos etapas neįvyko ir komandos atsirinks tik iš vieno etapo.

 

Linkime mūsų sportininkams sėkmingo pasirengimo ir sėkmės varžybose!