EUROPOS JAUNIŲ ČEMPIONATO APŽVALGA

Europos jaunių čempionate komandinėje rungtyje geriausių rezultatų pasiekė merginų komanda, kuriai atstovavo Kornelija Riliškytė, Emilija Riliškytė ir Laura Abaravičiūtė, trenerė Jolanta Prūsienė. Merginos pateko į 16-uką ir pateko į geriausiųjų dešimtuką. Tuo tarpu vaikinams nepasisekė pats pirmas susitikimas, kuris lėmė užimtą 36-ą vietą. Vaikinų rinktinei atstovavo Aleksandras Chmelevskis, Rokas Kisielius, Lukas Rimkus, Lukas Laketčenko.

Merginų dvejetų rungtyje Emilija Riliškytė su dvejetų partnere rumune Luciana Mitrofan  16-uke rezultatu 2:3 pralaimėjo Rusijos atstovėms Elizabet Abraamian su Natalija Malinina. Į 16-uką pateko ir Laura Abaravičiūtė poroje su Rusijos atstove Liubov Tenster, merginos atkaklioje kovoje rezultatu 2:3 pralaimėjo vokiečių porai Sophia Klee su Anastasia Bondareva. Kornelija Riliškytė su rumune Elena Zaharia neiškopė iš 32-o, pralaimėjusios kroatės ir vengrės porai. Merginų dvejetų rungtyje dalyvavo virš 60 porų.

Vaikinų dvejetų varžybose Lukas Rimkus ir Lukas Laketčenko pralaimėjo Norvegijos atstovams rezultatu 1:3 ir neperėjo į sekantį etapą. Aleksandras Chmelevskis su Roku Kisieliumi Švedijos atstovams, rezultatu 2:3 ir baigė dvejetų varžybas.

Mišrių dvejetų rungtyje geriausiai sužaidė Laura Abaravičiūtė su Luku Rimkumi, jie pateko į 64-ą, deja čia ir baigė savo pasirodymą, pralaimėję italų porai.