Europos jaunučių čempionato trečios dienos rezultatai

Šiandien vyko vienetų ir mišrių dvejetų varžybos. Pati aktyviausia diena, kur sportininkai žaidžia susitikimas po susitikimo. Geriausiai sužaidė Lukrecija Juchnaitė. 5-ame pogrupyje be konkurencijos ji buvo pirma. L. Juchnaitė nugalėjo čekę Adelą Azimovą rezultatu 3:2, austrę Jennifer Henning ir airę Anjali Singh įveikė 3:0. Gabija Abaravičiūtė žaidė 6-ame pogrupyje, ji užėmė antrą vietą. G. Abaravičiūtė pralaimėjo prancūzei Gaetane Bled rezultatu 0:3, kuri ir tapo šio pogrupio nugalėtoja. Pogrupyje Gabija pelnė dvi pergales, ji nugalėjo šveicarę Akhyatą Patrą ir Izraelio atstovę Romi Tilkin. Abi sportininkes G. abaravičiūtė nugalėjo rezultatu 3:0.

Ignas Šišanovas 21-ame pogrupyje užėmė antrą vietą, pralaimėjęs prancūzui Antoine Jean Christian Noirault rezultatu 1:3. Austrijos atstovą Julian Fellinger ir Italijos atstovą Matteo Fantoni, I. Šišanovas nugalėjo rezultatu 3:1. Vilius Kavaliauskas žaidė 7-ame pogrupyje, jo varžovais buvo italas Giacomo Allegranza ir slovėnas Jure Kraker. V. Kavaliauskas pogrupyje kaip Ignas užėmė antra vietą, jis nugalėjo slovėną rezultatu 3:0, bet pralaimėjo italui rezultatu 0:3.

Mišrių dvejetų rungtyje pirmas startavo I. Šišanovas poroje su Enisa Sadikovič iš Liuksemburgo. Deja jiems teko pripažinti ukrainiečių Mykhailo Lovha ir Olhos Ponko pranašumą, Ukrainos atstovai nugalėjo rezultatu 3:1.

Vilius Kavaliauskas poroje su Baltarusijos atstove Dziyana Likhtarovich rezultatu 0:3 pralaimėjo Rusijos porai Serafim Orlov su Zlata Terekhova.

Puikiai sekėsi iš ryto Lukrecijai Juchnaitei su Norvegijos jaunučių rinktinės atstovu Martinu Froseth, ši pora nugalėjo italus Giacomo Izzo su Sofia Minurri, rezultatu 3:0 (11:9;11:5;11:9), vakare lietuvės ir norvego pora nugalėjo Nyderlandų porą Brent Ronde su Xijin Zheng, rezultatu 3:1 (11:6;11:4;4:11;11:9).

Gabija Abaravičiūtė poroje su norvegu Khai Noah Lam laimėjo prieš makedonietį Aleksandrą Jakimovskį ir Moldovijos atstovę Valeriją Vieru rezultatu 3:2 (8:11;9:11;11:6;11:9;11:9). Kitas susitikimas baigėsi pralaimėjimu, neatsilaikė prieš Prancūzijos dvejetų porą Flavieną Coton su Leana Hoshart, šiai porai Gabija ir Khai pralaimėjo rezultatu 1:3.

Rytoj, liepos 31 d. vyks dvejetų ir vienetų varžybos.

Rezultatai: https://www.ettu.org/en/events/european-youth-championships/draws–amp–results/