Lietuvos jaunimo čempionato nugalėtojais tapo Karina Ivanauskaitė ir Lukas Rimkus

Šiandien vyko 2022 m.  Lietuvos jaunimo čempionatas, Druskininkuose. Vaikinų grupėje buvo 16-a dalyvių, o merginų 14-a. Asmeninės varžybos vyko dviejų minusų sistema išaiškinant visas vietas. Dėl patekimo į finalą kovojo Karina Ivanauskaitė su Lukrecija Juchnaite (trenerė Jolanta Prūsienė, SM „Sostinės Tauras“), rezultatu 4:3 nugalėjo K. Ivanauskaitė (trenerė Laima Bubnelytė, Alytaus SRC). Kiatme pusfinalyje žaidė sporto mokuklos „Sostinės Tauras“ auklėtinės Marija Mikalauskytė (treneris Artūras Orlovas) su Gabija Abaravičiūte (trenerė Jolanta Prūsienė), rezultatu 4:1 nugalėjo M. Mikalauskytė. Finale susitiko Marija Mikalauskytė su Karina Ivanauskaite. Aršioje kovoje pergalę išplėšė alytiškė Karina Ivanauskaitė ir tapo Lietuvos jaunimo čempione. Dėl trečios vietos žaidė Lukrecija Juchnaitė su Gabija Abaravičiūte, rezultatu 3:1 nugalėjo G. Abaravičiūtė.

Vaikinų grupėje pusfinalyje žaidė Lukas Rimkus (treneris Artūras Orlovas, SM „Sostinės Tauras“ ) su Gyčiu Kneziumi (treneris Valdas Martinkus, Panevėžio SC). Rezultatu 4:1 nugalėjo Lukas Rimkus ir finale susitiko su kito pusfinalio laimėtoju Luku Laketčenko (treneris Viktoras Frizelis, Šalčininkų A. Ratkevičiaus SM). Dėl trečios vietos kovojo Gytis Knezius su uteniškiu Osvaldu Juodeliu (treneris Edgaras Kovera, Utenos DSC). Dėl trečios vietos žaidžiama, tačiau apdovanojami abu sportininkai.

Merginų dvejetų čempionėmis tapo Lukrecija Juchnaitė ir  Gabija Abaravičiūtė, sidabro medalius iškovojo Karina Ivanauskaitė su Eivile Abramavičiūte (treneris Rolandas Stasiulis, SM „Gaja“). Trečios vietos laimėtojos: Gerda Šišanovaitė su Marija Mikalauskyte ir Laura Abaravičiūtė su Greta Mikelionyte (trenerė Jolanta Prūsienė, SM „Sostinės Tauras“).

Vaikinų dvejetų rungties čempionais tapo taip pat vilniečiai – Eligius Klarenbeek (treneris Hen Alon, „Naujųjų žvaigždžių“ klubas) su Ervinu Uzialo (treneris Artūras Orlovas, SM „Sostinės Tauras“). II-os vietos laimėtojai –  Lukas Laketčenko ir Aleksandras Chmelevskis (treneris Romas Stankevičius, SM „Gaja“). Bronzos medalių laimėtojų poros: Lukas Rimkus su Šimon Lukša (treneris Hen Alon, „Naujųjų žvaigždžių“ klubas) ir Martynas Glodenis su Gyčiu Kneziumi (treneris Valdas Martinkus, Panevėžio SC ).

Mišrių dvejetų rungties trečios vietos laimėtojai Gerda Šišanovaitė ir Lukas Rimkus bei Karina Ivnauskaitė su Martynu Glodeniu. Sidabro medalius laimėjo – Marija Mikalauskytė ir Eligijus Klarenbeek.  Čempionais tapo – Eivilė Abramavičiūtė ir Aleksandras Chmelevskis!

Dėkojame vyr. teisėjui Gediminui Gataveckui ir varžybų sekretoriui Šarūnui Stankevičiui!

Sveikiname nugalėtojus, prizininkus ir jų trenerius!

Rezultatai: https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vR44G2-7OE2nuJeHnyv8FXJvJtbtUDXDccYBwRB0Kxpec5bbwkEcYm6REVgerAppQ/pubhtml

Attachment