Lietuvos jaunių čempionais tapo Rokas Kisielius ir Laura Abaravičiūtė

Kovo 5-6 dienomis, Rietave vyko Lietuvos jaunių čempionatas. Jame varžėsi 30 merginų ir 31 vaikinas iš įvairių Lietuvos miestų.

Merginių individualių varžybų pusfinalyje susitiko visos trenerės Jolantos Prūsienės auklėtinės (SM „Sostinės tauras“).  Kornelija Riliškytė žaidė su Laura Abaravičiūte, kuri išsikovojo teisę dalyvauti finale, nugalėjusi K. Riliškytę rezultatu 3:2.  Dėl patekimo į finalą varžėsi Emilija Riliškytė su Gabija Abaravičiūte. E. Riliškytė pralaimėjo G. Abaravičiūtei rezultatu 1:3. Finale susitiko abi sesės Abaravičiūtės. Čempione tapo Laura Abaravičiūtė, nugalėjusi rezultatu 3:0.

Vaikinų vienetų pusfinaliuose kovojo Lukas Rimkus (treneris Artūras Orlovas, SM „Sostinės tauras“ )    su Aleksandru Chmelevskiu (treneris Romas Stankevičius, SM „Gaja“), rezultatu 3:1 nugalėjo A. Chmelevskis. Į finalą taip pat pateko Rokas Kisielius (treneris Romas Stankevičius, SM „Gaja“), kuris pusfinalyje nugalėjo Luką Laketčenko (treneris Juzef Kozlovski, Šalčininkų A. Ratkevičiaus SM) rezultatu 3:2. Čempionu tapo Rokas Kisielius, įveikės priešininką rezultatu 3:1.

Merginų dvejetų čempionėmis tapo Kornelija Riliškytė ir Emilija Riliškytė, trenerė J. Prūsienė.

Antrą vietą iškovojo Laura Abaravičiūtė ir Marija Mikalauskytė (treneris Artūras Orlovas, SM „Sostinės tauras“).

Trečią vietą iškovojo dvi poros: Karina Ivanauskaitė (trenerė Laima Bubnelytė Alytaus SRC) su Eivile Abramavičiūte (treneris Rolandas Stasiulis, SM „Gaja“)  ir Lukrecija Juchnaitė (trenerė Jolanta Prūsienė, SM „Sostinės tauras“) su Gabija Abaravičiūte.

Vaikinų dvejetų finale susitiko jonaviškiai Osvaldas Melinauskas su Deividu Balsiu prieš Erviną Uzialo su Eligium Klarenbeek (treneris Hen Alon, „Naujųjų Žvaigždžių“ klubas)

Čempionais tapo Osvaldas Melinauskas ir Deividas Balsys (treneris Saulius Bureika, Jonavos KKSC).

Trečios vietos laimėtojai:  Rokas Kisielius su Aleksandriu Chmelevskiu (treneris Romas Stankevičius, SM „Gaja“) ir Lukas Rimkus su Šimonu Lukša (treneris Artūras Orlovas, SM „Sostinės tauras“)

Mišrių dvejetų čempionais tapo Lukas Rimkus su Laura Abaravičiūte. Antros vietos laimėtojai Eligius Klarenbeek su Karina Ivanauskaite. Trečią vietą iškovojo dvi poros: Šimonas Lukša su Marija Mikalauskyte ir Lukas Laketčenko su Lukrecija Juchnaite.

Varžybų vyr. teisėjas Gediminas Gataveckas, sekretorius Šarūnas Stankevičius.

Dėkojame Andriui Černeckiui ir Silverijui Puotkaliui už pagalbą organizuojant čempionatą.
Sveikiname nugalėtojus, prizininkus ir jų trenerius!

Attachment