LIETUVOS VYRŲ RINKTINĖ IŠVYKSTA Į EUROPOS ATRANKOS KOMANDINĮ ČEMPIONATĄ

Jau rytoj Lietuvos stalo teniso vyrų rinktinė išvyksta į Kiprą, kur vyks Europos komandinio stalo teniso čempionato pirmasis atrankos etapas. Lietuvos rinktinei atstovaus sportininkai Matas Vilkas, Kęstutis Žeimys, Andrius Preidžius ir Lukas Rimkus, rinktinės treneris – Artūras Orlovas. Šiame etape Lietuvos komanda susitiks su Kipro, San Marino, Maltos ir Armėnijos šalių komandomis. Šalių pasaulinis reitingas : Lietuva (96), Kipras (134), San Marinas (121), Škotija (114, ), Malta ir Armėnija neturi reitingo. Į B grupę  pateks pirmas 3 vietas iškovojusios komandos.

Komandinis Europos stalo teniso čempionatas bus sužaistas dviejų metų laikotarpyje, kurio metu bus išaiškintos 24 vyrų ir 24 moterų komandos, dalyvausiančios finaliniame Europos čempionato etape, kuris vyksta kas dvejus metus (nelyginiais kalendoriaus metais). Atranka į šį čempionatą vykdoma 2 etapais.

Į pirmąjį etapą patenka praėjusio Europos komandinio stalo teniso čempionato nugalėtojai ir ateinančio Europos komandinio čempionato organizatoriai nedalyvauja 1-ame (atrankos) etape, jie iš karto turi teisę dalyvauti finaliniame čempionato etape. Visos kitos komandos, nedalyvavusios 1-ame (atrankos) etape, neturės teisės dalyvauti čempionate.

Iš pradžių komandos bus suskirstomos į 3 grupes: A, B ir C. Į A grupę patenka 18 komandų tokia tvarka:

  • 7 praėjusio EČ finalinio etapo ketvirtfinalio dalyvės (arba 6, jeigu Čempionato šeimininkai buvo tarpo ketvirtfinalio dalyvių, bet nelaimėjo);
  • 8 finalinio EČ etapo grupių 2-os vietos laimėtojai (arba 7, jeigu šeimininkai buvo tarp tų komandų);
  • 3 komandos užėmusios 3-ias vietas praėjusiame čempionate, kurių pasaulinis komandų reitingas bus geriausias paskelbiant A grupių pasiskirstymą (arba 4 komandos, jeigu šeimininkas buvo tarp tų komandų).

Iš viso bus 6-ios grupės po 3 komandas. Jos tarpusavyje varžysis rato sistema, kur bus sužaista du mačai namuose ir du mačai išvykoje. Visų 6-ių grupių nugalėtojai ir antros vietos laimėtojai įgis tiesioginį kelialapį į EČ finalinį etapą. Tuo tarpu 3-ias vietas grupėse užėmusios komandos varžysis 2-ame etape dėl likusių kelialapių.

Visos kitos komandos, kurios dalyvavo praėjusiame EČ, išskyrus paskutines vietas B grupėse užėmusias komandas, varžysis B grupėse. Grupės bus sudaryto iš 3-ų arba 4-ių komandų, priklausomai nuo dalyvaujančių komandų skaičiaus. Mačai bus žaidžiami rato sistema vieno savaitgalio metu, vienoje iš grupės varžybose dalyvaujančių šalių.

Priklausomai nuo grupių skaičiaus – 8, 10 arba 12 komandų iš B grupių pateks į 2-ą etapą ir kartu su 6-iomis A grupių komandomis varžysis dėl likusių 10-ies vietų finaliniame etape. Detali žaidimo sistema ir patenkančių į 2-ą etapą iš B grupių komandų skaičius, bus paskelbtas žinant dalyvių skaičių. Visos kitos dalyvausiančios komandos, kartu su paskutines vietas praėjusiame EČ B grupėse užėmusiomis komandomis varžysis C grupėse. Maksimalus grupių skaičius – 4. Mačai bus žaidžiami rato sistema vieno savaitgalio metu, vienoje iš grupės varžybose dalyvaujančių šalių.

2-asis etapas 6-ios komandos iš A grupių ir bent 8-ios komandos iš B grupių dalyvaus 2-ajame etape ir varžysis dėl 10 vietų (arba 11 vietų, jeigu praėjusio EKČ nugalėtojas bus kartu ir ateinančio EČ finalinio etapo šeimininkas) finaliniame EČ etape.

Komandos pasiskirstys į grupes, sudarytas iš 3-ų arba 4-ių komandų. Susitikimai bus žaidžiami rato sistema vieno savaitgalio metu, vienoje iš grupėje dalyvaujančių šalių, siekiant išaiškinti 10 finalinio etapo komandų.

Tvarkaraštis

Attachment