Lietuvių pergalės Šiaurės Europos šalių jaunių – jaunučių čempionate

Birželio 24-26 d. Haapsalu mieste Estijoje vyko tradicija jau tapęs Šiaurės Europos šalių jaunių ir jaunučių čempionatas. Varžybose dalyvavo atstovai iš aštuonių šalių: Estijos, Danijos, Grenlandijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos.
Lietuvos jaunių merginų rinktinei atstovavo Kornelija ir Emilija Riliškytės bei Laura Abaravičiūtė, jaunučių merginų rinktinei – Lukrecija Juchnaitė ir Gabija Abaravičiūtė. Abiejų rinktinių sportininkės yra Vilniaus SM „Tauras“ auklėtinės, o jų trenerė – Jolanta Prūsienė.

Lietuvos jaunių vaikinų rinktinei atstovavo Rokas Kisielius (Kauno SM „Gaja“), Lukas Laketčenko (Šalčininkų raj. Eišiškių Ratkevičiaus SM) ir Lukas Rimkus (Vilniaus SM „Tauras“), jaunučių vaikinų rinktinei – Vilniaus SM „Tauras“ auklėtiniai Ervinas Uzialo ir Jegor Larkov. Vaikinų komandų treneris – Kauno SM „Gaja“ treneris Viktoras Stankevičius. Į varžybas dėl ligos neišvyko jaunių rinktinės narys Aleksandras Chmelevskis (Kauno SM „Gaja“) ir jaunučių rinktinės narys Ignas Šišanovas (Vilniaus SM „Tauras“).

Šauniausiai pasirodė merginų komandos: jos tapo nugalėtojos tiek jaunių, tiek jaunučių komandinėse varžybose. Kornelija Riliškytė tapo ir asmeninių varžybų čempionė. Šioje rungtyje dalyvavo 25 sportininkės. Laura Abaravičiūtė dėl 3 vietos kovojo su Emilija Riliškyte, kurią įveikė rezultatu 3:2. Asmeninėje rungtyje dalyvavo ir trenerio Artūro Orlovo auklėtinė Marija Mikalauskytė (Vilniaus SM „Tauras), kuri užėmė 8 vietą.

Jaunučių merginų rinktinė neatsiliko nuo jaunių iškovotų medalių skaičiumi. Asmeninėje rungtyje lietuvaitės buvo taip pat nenugalimos: Lukrecija Juchnaitė, finale rezultatu 3:1 įveikusi komandos draugę Gabiją Abaravičiūtę, tapo asmeninių varžybų čempione. Šioje rungtyje varžėsi 15 sportininkių.

Vaikinų laimėjimai buvo kuklesni, jaunių komanda iškovojo 6 vietą, o jaunučių – 3 vietą. Asmeninėse jaunių varžybose varžėsi net 37 sportininkai. Lukas Rimkus iškovojo 5 vietą, Rokas Kisielius – 10 vietą, o Lukas Laketčenko – 15 vietą. Jaunučių asmeninėse varžybose dalyvavo 21 sportininkas. Ervinas Uzialo užėmė 7 vietą, o Jegor Larkov – 6 vietą.

Sveikiname varžybų nugalėtojas, prizininkes ir prizininkus!

Linkime sportininkams sėkmės svarbiausiame šių metų renginyje – Europos jaunių ir jaunučių čempionate, kuris jau prasidės liepos mėnesį!