Europos jaunių ir jaunučių čempionate baigėsi komandinės varžybos

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Europos jaunių ir jaunučių čempionatuose komandos išsiaiškino vietas komandiniuose čempionatuose. Merginų jaunių grupėje dalyvavo iš viso 32 komandos, vaikinų jaunių grupėje buvo 37 komandos. Jaunučių mergaičių amžiaus grupėje dalyvavo 30, o berniukų U15 amžiaus grupėje buvo 37 komandos. 
Liūdna, kad mūsų merginų jaunių komandai nepavyko pagerinti ar pakartoti praėjusių metų rezultato (buvo užimta 9-10 komandinė vieta). Nors ir iškovojusios pirmo diviziono pogrupyje 2 vietą ir galimybę iš karto kovoti 16-e, dėl patekimo į aštuntuką merginų komanda pralaimėjo Ukrainos komandai rezultatu 1-3, dėl patekimo į 12-ą – Ispanijos rinktinei 0-3 ir tik laimėjusios prieš Anglijos komandą 3-1 galutinėje įskaitoje su Slovėnijos komanda dalinosi13-14 vietas.
Panašus likimas susiklostė ir merginų jaunučių komandai: nors ir iškovojusios 2 divizione pirmą vietą, laimėjusios atkrintamąsias varžybas rezultatu 1-3 prieš Austrijos komandą ir patekusios į 16-ą, dėl patekimo į 8-ą rezultatu 0-3 pralaimėjo Vokietijos rinktinei, dėl patekimo į 12-ą rezultatu 2-3 – Prancūzijos rinktinei, dėl 13-14 vietų – Ispanijos rinktinei 1-3 ir tik dėl išlikimo pirmame divizione kovoje dėl 15 vietos rezultatu 3-1 nugalėjo Kroatijos komandą. Abi merginų rinktinės paliko gerą palikimą ateinančių metų merginų rinktinėms, kurios savo startą pradės jau nuo pirmo diviziono.
 
Vaikinų jaunių ir jaunučių rinktinių rezultatai buvo kuklesni. Jaunių komanda antro diviziono grupės varžybose 3-2 nugalėjo Latvijos rinktinę ir 0-3 pralaimėjo Anglijos rinktinei. Užėmusi grupėje antrą vietą jaunių komanda neteko galimybės kovoti atkrintamosiose varžybose dėl patekimo į aukštesnį divizioną ir toliau kovojo dėl žemesnių vietų. Grupės varžybose pralošusi Šveicarijos ir Ispanijos komandoms 0-3, toliau kovojo tik dėl 25 -28 vietos, kur dėl 25-26 vietų 1-3 pralošė Austrijos komandai ir su Serbijos rinktine pasidalino 27-28 vietas.
Vaikinų jaunučių rinktinė sėkmingai pradėjusiai varžybas ir iškovojusiai pirmą vietą antro diviziono J pogrupyje, nepavyko atkrintamosiose varžybose įveikti Vokietijos rinktinę, kuriai pralošė rezultatu 2-3. Pralošusi šį svarbų susitikimą, jaunučių komanda pateko į pogrupį kartu su Šveicarijos ir Serbijos komandomis, kur turėjo išsiaiškinti dėl kelintų vietų kovos toliau. Šiame pogrupyje pralošusi 2-3 Serbijos komandai ir laimėjusi 3-0 prieš Šveicarijos  komandą, Lietuvos jaunučių rinktinė išsikovojo teisę kovoti dėl 21-24, kur rezultatu 0-3 nugalėjo Estijos rinktinę ir galutinėje įskaitoje su Turkijos komanda dalinosi 21-22 vietas.
 
Šiandien varžybose tęsiasi toliau, prasideda asmeninės varžybos vienetų, paprastų ir mišrių dvejetų rungtyse.

Attachment